Salade van gegrilde watermeloen

Watermeloen grillen

De eerste keer dat ik deze salade van gegrilde watermeloen maakte was meer toeval dan wijsheid: de watermeloen van de markt was melig en smaakloos. Dat probleem heb je natuurlijk vaker met watermeloenen in Nederland, dus sindsdien is dit mijn standaardmanier van bereiden, dan heb je dat probleem niet. Door het grillen krijgt de meloen namelijk én een andere, gladdere textuur, en veel meer smaak.

Over de watermeloen: het lijkt misschien een enorme hoeveelheid, 1,2 kilo, maar met schil-, snijd- en snoepverlies hield ik ongeveer 800 gram over, en dat is echt niet veel voor dit gerecht.

Zomerse salade

Deze salade van gegrilde watermeloen smaakt heerlijk, is snel klaar, schreeuwt “Zomer!!!” en zorgt voor een waanzinnige blikvanger op tafel. Geen enkele reden om deze niet te maken dus. Ik maakte deze salade de afgelopen weken meerdere keren, en hij gaat nooit vervelend. Zelfs de volgende ochtend is hij nog heerlijk, zeker met een pittige espresso ernaast. Dus hup, grillen met je billen!

Salade van gegrilde watermeloen

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor salade van gegrilde watermeloen voor 2 personen:

  • een stuk watermeloen van ca. 1,2 kg (niet zo minimeloentje, dan houd je te weinig vruchtvlees over, gewoon zo’n enorme kwart)
  • 1 el vers citroensap
  • 3 el goede extra vierge olijfolie
  • 100 gr (schapen)feta
  • 1 flinke hand rucola, 

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Gegrilde watermeloen

Snijd de watermeloen dwarsover in plakken en snijd daar de schil af. Je houd op die manier wel kapjes over, maar het is verreweg de makkelijkste manier om mooie plakken te maken.

Salade van gegrilde watermeloen

Klop in een saladeschaal van het citroensap en de olijfolie een vinaigrette met wat peper en zout. Grill de plakken watermeloen op een loeihete barbecue of grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben.

Salade van gegrilde watermeloen

Salade van gegrilde watermeloen

Snijd de gegrilde plakken in blokjes terwijl ze nog warm zijn, en doe die in de schaal bij de vinaigrette. Verkruimel de feta erboven, scheur de rucola klein en voeg toe. Schep het geheel om en serveer. Je kunt de salade ook even laten staan, dan trekken de smaken nog meer in, maar dat is niet nodig. Doe het dus gewoon zoals jij handig vindt.

Watermeloen bij de barbecue

Deze salade is heerlijk bij een uitgebreidere barbecue, met bijvoorbeeld gegrilde vis. Maar met wat goed, korstig brood, kan dit ook prima een hele maaltijd vormen, of juist een bijgerechtje bij eeen borrel. Alles kan!

2 thoughts on “Salade van gegrilde watermeloen”

  1. Lijkt me heerlijk maar ik heb geen grillpan. Kan ik de watermeloen ook bakken in de koekenpan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.