Broodje crispy pulled duck derde kerstdag

Broodje crispy pulled eend met cranberrysaus – wat eten we op derde kerstdag?

Ideaal voor derde kerstdag, maar eigenlijk altijd lekker: crispy pulled eend op een knapperig broodje met frisse zelfgemaakte cranberrysaus!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

En wát eten we op derde kerstdag? Dit jaar nog meer een vraag dan anders, want naar de supermarkt is geen feestje, en bovendien is 27 december een zondag. Gelukkig heb ik ook daarvoor een oplossing: pulled eend van confit de canard! Feestelijk, razendsnel en overheerlijk, en daarmee de perfecte afsluiter van comfort food kerst. Het hele comfort food kerstmenu, compleet met boodschappenlijst, vind je hier!

Broodje crispy pulled duck derde kerstdag

Koop je gewoon in een blik in de supermarkt, niks aan het handje. Als je, zoals ik als alternatief voor de luxe mac ‘n cheese voorstel, confit de canard hebt gegeten bij de feestelijke traybake, heb je waarschijnlijk wel wat over. Zo niet, dan is wat je overhoudt uit het blik ook heerlijk voor een ander moment. Je kunt de bouten eenmaal uit het blik trouwens ook prima los invriezen, net als het vet.

Pulled eend met cranberrycompote

En daar gaan we iets heel lekkers mee doen, samen met de cranberrycompte die je ongetwijfeld over hebt van de cheesecake panna cotta. Heb je een ander toetje gegeten, dan is dit recept het helemaal waard om die compote even voor te maken trouwens. Gewoon met cranberry’s uit de diepvries, zo klaar!

Broodje crispy pulled duck derde kerstdag

Knapperige eend

De confit wordt een knapperige pulled eend, de cranberrysaus is precies fris genoeg naast het vettige van de eend. Knapperig brood en truffelmayonaise maken het af. Binnen 10 minuten klaar ook nog. Een lik hummus is hier trouwens ook heerlijk bij.

Zo maak je broodje crispy pulled eend met cranberrysaus voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 1 afbakstokbrood of 2 afbakpistolets
  • ca. 1 gekonfijte eendenbout (confit de canard) uit blik
  • cranberrycompote naar smaak (zie tekst)
  • truffelmayonaise naar smaak

Zo maak je het

Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak indien nodig ondertussen de cranberrycompote.

Snelle pulled eend

Pluk daarna de eendenbout uit elkaar alsof je pulled pork of pulled jackfruit maakt, tot losse draadjes. Verwarm op middelhoog vuur wat eendenvet uit het blik en doe het vlees hierin. Bak in ongeveer 5 minuten krokant.

Snijd het brood open en besmeer met truffelmayonaise naar smaak. Verdeel de pulled eend over het brood en top met cranberrysaus.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt