Pulled jackfruit

Vegan pulled jackfruit sandwich

Deze vegan pulled jackfruit sandwich maak je met zelfgemaakte, megalekkere barbecuesaus. Knapperige kool met pittige, smoky jackfruit op een zacht bolletje.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Het is vegan, megahip en ik had het al een tijdje op mijn wishlist staan: pulled jackfruit. Het kwam er alleen steeds niet van, want er is nog zoveel méér lekkers om te koken! Bovendien wilde ik wel dat het écht lekker zou zijn, dus wilde ik het niet gewoon mixen met barbecuesaus uit een flesje oid.

Pulled jackfruit

Pulled jackfruit

Nadat ik echter uit Bazaar de gebakken halloumi met rozenharissa had gemaakt, besefte ik dat rozenharissa de lekkerste basis voor barbecuesaus ooit is. Zo bedacht, zo gedaan: van rozenharissa maak je in een handomdraai een geweldige barbecuesaus, waar je vervolgens het jackfruit in opwarmt. Dat bleek zo achterlijk lekker dat ik nu zin op een manier om ook mijn pulled pork met deze saus te maken. Of nou ja, eigenlijk leek dit me meteen lekker op alles wat barbecuesmaak mag hebben. Gegrild vlees hiermee lakken lijkt me ook nog wel wat… Reken er maar op dat deze saus nog vaak voorbij zal komen!

Jackfruit met barbecuesaus

De pulled jackfruit met barbecuesaus serveerde ik met coleslaw op een zacht bolletje en dat was een goddelijke combinatie. Knapperige, frisse kool, pittige, zoete en smoky jackfruit en een zacht bolletje.

Pulled jackfruit

De barbecuesaus kun je maken met honing, zoals in Bazaar, dan is het gerecht wel vegetarisch maar niet vegan. Gebruik je maple syrup, dan is de pulled jackfruit vegan.

Zelfgemaakte coleslaw

Voor de coleslaw had ik witte kool in huis. Liever meer kleur, maak de coleslaw dan van rode kool, of van een mix. Ik heb hiervoor een eenvoudige dressing gemaakt. Heb je liever iets spannenders? Maak dan deze koolsla voor in je broodje. Ook deze coleslaw is hier erg lekker bij.

Wil je de coleslaw ook vegan maken, gebruik dan plantaardige yoghurt en vegan mayo. Zoals voor elke coleslaw geldt dat het lekkerder is om deze een dagje van tevoren te maken, maar ook als je hem 5 minuten voor het serveren maakt, is hij heerlijk.

Zo maak je vegan pulled jackfruit sandwiches voor 2 personen:

 • Kooktijd: 25 minuten

  Voor de pulled jackfruit

 • 2 el rozenharissa (ik gebruik Souq)
 • 2 el maple syrup of honing
 • 1 el rijstazijn
 • 1 tl pimentón
 • 1 blik jackfruit (uitgelekt gewicht 280 gr)
 • witte bolletjes (ik gebruik 4 kleintjes)
 • Voor de coleslaw

 • 150 gr geraspte kool
 • 2 el (plantaardige) Griekse yoghurt
 • 1 el tahin
 • 2 tl sesamolie
 • 1 tl rijstazijn
 • sriracha naar smaak

Zo maak je het

Zelfgemaakte barbecuesaus

Verhit in een hapjespan of kleine wok op middelhoog vuur eerst een scheutje neutrale olijfolie. Doe dan de harissa, maple syrup/honing, rijstazijn en pimentón erin en laat even doorwarmen en pruttelen, tot het een mooi geheel is.

Vegan pulled jackfruit

Pluk ondertussen het jackfruit uit elkaar. Dit kun je met twee vorken doen, maar ik vind met mijn handen makkelijker. Doe de pulled jackfruit bij de barbecuesaus en draai daarna het vuur lag. Schep alles goed om en laat ondertussen rustig opwarmen. Roer af en toe om.

Coleslaw maken

Meng voor de coleslaw alle ingrediënten behalve de kool tot een gladde dressing. Doe dan de geraspte kool erbij en schep goed om.

Pulled jackfruit sandwich

Snijd de bolletjes open. Beleg met een flinke schep coleslaw en een nog flinkere schep pulled jackfruit.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt