Hummusglaasjes

Hummusglaasjes met blauwe bessen en amandel

Feestelijke en extreem makkelijke hummusglaasjes: zijdezachte, romige hummus, met rokerige, knapperige amandelen en frisse blauwe bessen.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Samen met de bruschetta met biet en de klassieke oesters, vormen deze hummusglaasjes een vrolijk en makkelijk voorgerecht voor jouw comfort food kerstdiner.

Hummus glaasjes

Geïnspireerd door mijn eigen geniale inval om blauwe bessen en amandelen aan een salade toe te voegen afgelopen zomer, bedacht ik dat het leuk zou zijn om romige hummus van witte bonen een upgrade te geven met blauwe bessen en gerookte amandelen.

Dat bleek uitstekend te werken: zijdezachte, romige hummus, met rokerige, knapperige amandelen en frisse blauwe bessen is een waanzinnige combinatie.

Feestelijke hummusglaasjes

Door vervolgens twee kleuren hummus te maken (geen zorgen, dat duurt max. 5 minuten) en die in een glaasje te serveren, maakte ik van een idee in no time een feestelijk voorgerechtje. Je hebt hiervoor dus mooie glaasjes nodig. Ik kocht speciaal hiervoor deze, maar elk glas van 150-200 ml voldoet!

Hummusglaasjes

Natuurlijk kun je de hummus uit deze hummusglaasjes ook in een kommetje of op een bord serveren om te dippen, maar ik vond het juist heel leuk om de hummus zelf een keertje te laten shinen! Serveer je deze hummusglaasjes (of alleen de hummus) als borrelhapje, dan is een haardvuur cocktail hier trouwens extra lekker bij!

Hummus om te dippen

Overigens is dit recept, anders dan mijn andere recepten uit dit kerstmenu, net iets te veel voor hummusglaasjes voor 2 personen. Je kunt de rest van de hummus gelukkig prima een paar dagen in de koelkast bewaren.

Wil je het jezelf nou écht extreem makkelijk maken, koop dan, liefst bij je favoriete Turkse winkel, twee kleuren hummus. Dan ben je binnen 5 minuten klaar met deze feestelijke hummusglaasjes!

Hummusglaasjes

Het complete comfort food kerstmenu

Het hele comfort food kerstmenu, compleet met boodschappenlijst, vind je hier!

Zo maak je hummusglaasjes voor 2 personen:

 • Kooktijd: 15 minuten
 • 1 blik limabonen, afgespoeld en uitgelekt
 • 1/2 biologische citroen
 • 1 el extra vierge olijfolie
 • 1 el tahin
 • 2 el water
 • 1/2 zout
 • snufje kaneel
 • 5 takjes munt, alleen de blaadjes
 • 15 gr koriander
 • handje gerookte amandelen
 • klein handje blauwe bessen

Zo maak je het

Maak eerst de basishummus. Doe hiervoor de bonen in de keukenmachine rasp hierboven de schil van de citroen. Pers daarna de citroen uit en doe het sap met de olijfolie, de tahin, het water en het zout bij de bonen in de machine.

Zijdezachte hummus

Zet de machine aan en maal minimaal 5 minuten tot een zijdezachte pasta. Vind je de hummus nog te dik, voeg dan nog wat water toe en maal weer tot een egale consistentie.

Twee kleuren hummus

Schep dan de helft van de hummus uit de keukenmachine in een kom en meng de kaneel er goed doorheen. Verdeel deze hummus over de glaasjes en zet wat je overhoudt in de koelkast.

Doe dan de groene kruiden in de keukenmachine en maal weer tot je een gladde, diepgroene hummus hebt. Verdeel deze hummus ook over de glaasjes, en bewaar wat je overhoudt in de koelkast.

Hummusglaasjes met gerookte amandelen en blauwe bessen

Hak de gerookte amandelen grof en verdeel deze ten slotte met de blauwe bessen over de hummusglaasjes.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt