Nou dacht ik toch dat mijn man en ik als eersten de crispy pulled duck hadden uitgevonden, maar great minds think alike: in (alweer) een aflevering van Somebody feed Phil zag ik het ook terugkomen! In London at Phil op de Borough Market een wrap met crispy pulled duck, rode kool en sla.
Duck pancakes
Nou leek het me nóg leuker om een combinatie te maken met van die kleine Chinese pannenkoekjes waarmee je ook wel eens Pekingeend of eend met hoisinsaus krijgt. De sla lieten we zitten omdat de pannenkoekjes zo klein zijn. Van de rode kool maakte ik een frisse salade, als contrast met vettige eend.
Crispy duck van confit de canard
En waaaaauuuw wat was ik blij met die ingeving. Crispy duck met zachte pancakes en knapperige, frisse koolsla is echt waanzinnig bij elkaar!
Ik ben de eerste om toe te geven dat het echt even een werkje is om de crispy duck te maken, maar echt, doe het. Koop een blik confit de canard in de supermarkt, pluk het vlees uit elkaar, bak het krokant in het eendenvet en dan hoef je alleen de koolsla nog maar te maken.
Pancakes met crispy eend
Als knikje naar canard à l’orange maakte ik de koolsla met sinaasappelsap, maar met limoensap is hij net zo smakelijk. Bosui maakt het helemaal af, en is ook weer lekker op zijn Chinees!
De pancakes vind je bij de toko in de vriezer. Doorgaans moet je die ontdooien en dan stomen in een stoommandje of in de magnetron. Kijk goed op de verpakking hoe het moet, anders eindig je met een kleffe deegbal.
Chinese crispy chili oil hoort er ook echt bij. Mijn favoriet koop je bij Trouble & Spice. Met de code Ems10 krijg je daar 10% korting op je hele bestelling.
Zo maak je crispy duck pancakes met rode kool voor 2 personen:
- Kooktijd: 35 minuten
- 1/2 rode kool
- 1 sinaasappel
- 1,5 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1/2 tl grof zeezout
- chilivlokken naar smaak
- 1 blik confit de canard (je houdt de helft over om in te vriezen)
- 20 Chinese pancakes (bij de toko in de vriezer)
- 2 bosuien
Voor de rode kool
Voor de crispy duck pancakes met rode kool
Zo maak je het
Rode kool met sinaasappel
Maak eerst de rode kool. Snijd deze in stukken en snijd de stukken in ragfijne reepjes, of rasp de kool met de keukenmachine. Klop van de overige ingrediënten in een grote kom een vinaigrette. Doe de rode kool bij de vinaigrette in de kom en schep goed om. Laat de kool zo rusten terwijl je de rest van het eten maakt.
Crispy duck maken
Pluk daarna de eendenbout uit elkaar alsof je pulled pork of pulled jackfruit maakt, tot losse draadjes. Verwarm op middelhoog vuur wat eendenvet uit het blik en doe het vlees hierin. Bak in ongeveer 10 minuten krokant.
Bereid ondertussen de pancakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Probeer geen shortcut, dat deed ik en ik eindigde met een bergje klef deeg de eerste keer dat ik ze probeerde te maken.
Snijd de bosuien in stukken van ca. 5 cm lang en snijd die vervolgens in de lengte in reepjes.
Pancakes met crispy pulled duck en rode kool
Nu is het tijd om alles op tafel te zetten en aan tafel verder te gaan! Neem telkens 1 pancake en doe daarop een flinke schep rode kool. Verdeel hier wat crispy duck over en maak af met wat bosui. Tast meteen toe: dit is zo belachelijk lekker dat het voor je ogen verdwijnt als je niet uitkijkt!
Laat hier weten wat je er van vindt