Alles voor het lekkerste paasontbijt

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Nou ja, paasontbijt of paasbrunch natuurlijk! Net waar je zelf zin in hebt. En of je het nu in kleine of grote kring viert, thuisblijft of aanschuift, iets meeneemt of je in de watten laat leggen, mijn recepten voor het paasontbijt vindt iedereen die ik ken heerlijk.

Alles voor het lekkerste paasontbijt

Paasontbijt of paasbrunch?

Pasen vieren we bij ons thuis doorgaans met de hele familie van mijn man. Na jaren van discussie over of een brunch, die toch tussen ontbijt en lunch inzit om 10 uur, 11 uur of 12 uur begint, is het probleem inmiddels opgelost omdat bijna iedereen kleine kinderen heeft en dus vroeg wakker is. Dus hoe laat we ook beginnen: iedereen heeft er al een halve dag op zitten en kan dus flink wat eten aan!

Mijn favoriete ei hoort erbij

Geen paasontbijt zonder eieren, en oeufs en cocotte is wat mij betreft de lekkerste bereiding daarvan. En stiekem nog de makkelijkste ook, want je maakt eenvoudig een hele zwik voor een (grote) groep.

Oeufs en cocotte

Paasontbijt met brioche

Zelfgebakken brioche kan bij mij op tafel niet ontbreken met Pasen! De mooiste manier van presenteren is wat mij betreft deze krans met pistache en frambozen.

Ziet er heel fancy uit, maar draai je letterlijk heel eenvoudig in elkaar. Zeker omdat mijn briochedeeg niet kán mislukken.

Gevlochten brioche

Heb je de smaak van brioche bakken te pakken, dan zijn deze citrusbroodjes een verrukkelijke aanvulling! Lekker sticky, met een friszoete én een tikje bittere vulling. Een aanrader!

Sinaasappel-citroen brioche broodjes

Eieren met fris groen

Nu kun je naast losse eieren natuurlijk ook kiezen voor gerechten mét ei, zoals deze heerlijke voorjaarsplaattaart.

Pasen

Wel groente, geen plaattaart? Kies dan voor een luxe traybake! De mijne maak je met gepocheerde eieren en groene asperges. Wil je het nóg luxueuzer maken, voeg dan gerookte zalm toe.

Luxe traybake met asperges en ei

Zoet of hartig bij de paasbrunch?

Nog op zoek naar iets hartigs voor je paasbrunch of paasontbijt? Zoek niet verder, maar maak deze romige, smeuïge rillettes van tonijn.

Tonijn rillettes

Zelfs als je niet kunt kiezen tussen zoet en hartig, heb ik het perfecte recept: romige eiertaartjes die je zoet én hartig kunt bereiden.

Paasontbijt

En over taart gesproken: de lekkerste taart is in het voorjaar wat mij betreft mijn rabarber-custardtaart. Niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens beeldschoon!

Pasen
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt