De allerlekkerste rabarbertaart

De allerlekkerste rabarbertaart

De allerlekkerste rabarbertaart maak je heel eenvoudig zelf! Heerlijk romig, fris en een beetje zoet, met de lekkerste taartbodem die er bestaat.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Al jaren maak ik graag de rabarbertaart van Susan Aretz. In de loop der jaren heb ik echter een heleboel veranderd aan het recept. Dit is echt by far mijn favoriete gerecht met rabarber, dus deze rabarbertaart staat meerdere keren per voorjaar op tafel. Op mijn verjaardag bijvoorbeeld.

De allerlekkerste rabarbertaart

Ik ben zo dol op deze rabarbertaart, dat ik zelfs een versie met pruimen heb bedacht voor als het rabarberseizoen voorbij is. Hoog tijd dus om het recept voor deze heerlijke taart met jullie te delen!

Brosse taartbodem, zacht vulling

Door het gebruik van wat hazelnotenmeel wordt de taartbodem extra bros. Heb je dit niet in huis, dan kun je ook amandelmeel of gewoon bloem gebruiken.

De allerlekkerste rabarbertaart

De brosse taartbodem contrasteert perfect met de zachte rabarber en de romige vulling. Er gaat gek genoeg maar weinig suiker in deze taart: door het bakken wordt de rabarber van zichzelf zoeter.

Voor deze taart heb je overigens een enigszins speciale bakvorm nodig, namelijk een vierkant vorm met losse bodem van 20×20 cm. De mijne heb ik jaren geleden bij Dille & Kamille gekocht.

De allerlekkerste rabarbertaart

Zo maak je 1 rabarbertaart van 20×20 cm:

  • Wachttijd: 40 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • 175 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel (kun je ook vervangen door 50 gr extra bloem)
  • 50 gr + 2 el fijne witte suiker
  • 100 gr boter
  • 2 eieren
  • 2 grote stengels rabarber
  • 100 ml slagroom

Zo maak je het

Taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het deeg. Dit gaat het makkelijkste in de keukenmachine, maar met messen lukt het ook. Meng de bloem, het amandelmeel, de 50 gr suiker en een snuf zout en snijd daar de boter in kleine stukjes door. Breek één van de eieren, kluts het ei en doe de helft ervan bij het deeg. Meng kort en grondig. Je krijgt nu geen samenhangend deeg, maar eerder een verzameling kruimels, maar dat hoort zo.

Vet je bakvorm in, stort het deeg erin en druk het uit over de bodem en tegen de zijkanten. Duw het goed aan!

Rabarbertaart

Snijd de uiteinden van de rabarber en snijd de stengels doormidden. Snijd de helften daarna in de lengte door. Snijd die stukken nogmaals in de lengte door. Je hebt nu als het goed is 16 stukken van ongeveer gelijke lengte. Snijd die op maat voor de vorm en beleg de bodem van het deeg ermee

Custardtaart

Kluts het overgebleven halve ei met het andere ei, de room en de 2 el suiker glad. Schenk dit behoedzaam over de rabarber.

Rabarbertaart bakken

Bak de taart nu 40 minuten in de voorverwarmde oven. De rabarber gaart op deze manier en je taart is mooi goudbruin. Laat de taart rustig afkoelen tot lauwwarm voor je de buitenkant van de vorm eraf haalt. Wacht je langer, dan heb je kans dat de taart juist aan de vorm vast blijft zitten. Snijden gaat het beste als de rabarbertaart op kamertemperatuur is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.1 / 5. Aantal: 21

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt