Een traybake is natuurlijk meestal heel eenvoudig, maar deze traybake is juist lekker luxe! Met groene asperges en andere fijne voorjaarsgroente, plus gepocheerde eieren en een fijne peterseliepesto.
Ideaal als hartig gerecht bij je paasbrunch, maar ook perfect als lunch of diner. Want ja, als “mevrouw traybake” vind ik dat een traybake ook feestelijk kan zijn!
Traybake met gepocheerd ei
Gaan je haren overeind staan van de gedachte aan eieren pocheren? Geen nood, dat deden mijn haren ook, maar als je de instructies van Yvette van Boven écht goed opvolgt, lukt het bij jou vást ook.
Makkelijk ei pocheren
Mijn aanvullende tip: schuif na 1 minuut garen alvast een schuimspaan onder je ei. Mocht het ei onverhoopt aan de bodem van je pan vastzitten, dan scheurt het niet aan het einde en kan het dus, in de schuimspaan, nog even mooi garen.
Dit recept is voldoende als diner voor 2 personen als je er nog wat salade naast serveert. Als (paas)brunch of als lunch is het genoeg voor 2. Je kunt de traybake ook heel eenvoudig verdubbelen. De pesto is dan nog nét genoeg, daar hoef je dus niet nog meer van te maken.
Zo maak je luxe traybake met asperges en gepocheerd ei voor 2:
- Kooktijd: 35 minuten
- 250 gr gnocchi
- 250 gr groene asperges
- 1 biologische citroen
- 4 el extra vierge olijfolie
- 40 gr peterselie
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 25 gr blanke amandelen, amandelmeel of amandelschaafsel
- 1 teen knoflook
- 2-4 eieren
- 150 gr sugar snaps
- 200 gr diepvriesdoperwten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht en bekleed een bakplaat net bakpapier. Stort hier de gnocchi op. Spoel de asperges af en breek de houtige onderkantjes eraf. Schik de asperges tussen de gnocchi.
Traybake met asperges
Rasp de schil van de citroen en snijd deze doormidden. Snijd 4 plakjes van één helft af en schik deze op de bakplaat. Knijp een flinke kneep citroensap boven de bakplaat.
Besprenkel het geheel met 2 el olijfolie en bestrooi met zwarte peper en grof zeezout naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak het geheel 15 minuten.
Schik dan de sugar snaps op de bakplaat en schep alles goed om. Laat nog eens 5 minuten roosteren en voeg dan de doperwtjes toe. Schep niet meer om, maar laat wel nog eens 5 minuten roosteren.
Traybake met peterseliepesto
Maak ondertussen de pesto. Doe hiervoor de geraspte citroenschil met de resterende 2 el olijfolie, de peterselie, de kaas, de amandel, de knoflook en het sap van een halve citroen in een keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. Pureer tot een grove pesto.
Eenvoudig eieren pocheren
Pocheer dan de eieren. Breng hiervoor een pan met ruim water en een scheutje azijn tegen de kook aan. Breek een ei in een zeefje en maak met een pollepel een draaikolk in het water. Laat dan het ei uit het zeefje in de draaikolk glijden. Gaar het ei zo 1 minuut en schuif dan alvast een schuimspaan onder het ei. Laat nog 1 minuut garen en schep het ei dan met de schuimspaan op een met keukenpapier bekleed bord.
Herhaal daarna met de andere eieren. Schep de eieren vlak voor het serveren op de traybake en verdeel ten slotte pesto naar smaak over het geheel. Garneer als je wilt met nog wat citroen.
Laat hier weten wat je er van vindt