Pasen 2021 – paasontbijt of paasbrunch

Covid of niet, pasen staat voor de deur. En juist omdat de dagen het afgelopen jaar zo op elkaar leken, vier ik thuis tegenwoordig alles wat los en vast zit. Dus duik ik komend weekend lekker de keuken in voor een uitgebreid paasontbijt. Geen paasbrunch, want mijn kinderen geloven niet in uitslapen.

Paasontbijt met brioche

Een paasontbijt of paasbrunch is wat mij betreft niet compleet zonder (zelfgebakken) brioche. Ga je voor de gewone variant, dan is een eitje en/of gerookte zalm erop heerlijk. Wil je een zoete versie, dan kan ik de pull apart brioche met jam en zeezout aanraden: een béétje zoet, maar geen gebakje.

Paasontbijt

Brioche over? Maak er dan de volgende (paas)dag zéker wentelteefjes van. Heel eenvoudig en bizar lekker.

Feestelijke wentelteefjes van brioche

Snel paasontbijt

Vind je zelf gevulde brioche maken net even te veel gedoe – daar kan ik me iets bij voorstellen – dan zijn deze snelle, smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg een perfect alternatief. Net zo lekker, en véél sneller en makkelijker.

Uitgebreide paasbrunch

Lijkt het je juist heerlijk om uitgebreid de keuken in te gaan met pasen, dan zijn wafels een heerlijke aanvulling bij je paasontbijt of paasbrunch. Die met blauwe bessen zijn mijn persoonlijke favoriet.

Paasontbijt paasbrunch

Een ei hoort erbij

Een paasbrunch of paasontbijt zonder ei kan natuurlijk niet. Misschien wel de lekkerste en leukste bereidingswijze zijn deze knapperige, romige eiertaartjes. Voor elk wat wils, want ik heb zowel een hartige versie als een zoete voor je!

Paasbrunch

Wil je iets bijzonders drinken bij je paasbrunch of paasontbijt, dan is deze heerlijke vegan roze smoothie met banaan en framboos trouwens echt een aanrader!

Paasontbijt paasbrunch

Mocht je trouwens van eerste paasdag (of eerder) onverhoopt croissants overhebben, dan raad ik je aan om er wentelteefjes van te maken. Goddelijk, echt waar, zeker met wat vers fruit erbij.

Paasontbijt in coronatijd

Zie je het verschil tussen de dagen tóch niet meer? Of waren de eieren op in de supermarkt? Dan is geroosterd vegan bananenbrood met vers fruit een heerlijk ontbijtje. Niet alleen voor pasen, maar ook voor de dag erna. En de dag daarna. En die daarna.

Welke dag is het eigenlijk?

Paasontbijt

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt