Hartige appelcrumble met geitenkaas en bleekselderij

 Sint 2020 Sint 2020

Nadat we in oktober onze adoptieappelboom hadden leeggeplukt, was het natuurlijk tijd om een recepten met appel te gaan bedenken, want 9 kilo appels omzetten in appelcake, appeltaart, appelwafels, oatmeal lattes, appelpancakes en een keertje in de soep is wel véél zoet. Hoog tijd voor een hartige appelcrumble!

Hartige appelcrumble met geitenkaas en bleekselderij

Hartige appelcrumble

Nou staan er inmiddels meer hartige dan zoete crumbles op de site, en dat is niet voor niets. Want een zoete crumble is heerlijk, maar een hartige crumble is vaak veel lekkerder en verrassender.

Appelcrumble met bleekselderij

Toen in onze groentetas bovendien een hele struik bleekselderij zat, besloot ik daarom om die met appel te combineren tot een hartige appelcrumble. Frisse en zoete appel met het intense umami van bleekselderij leek me heerlijk. En dat klopte! Zeker in combinatie met romige geitenkaas en een knapperige kruimellaag bovenop.

Wij zijn allemaal geen grote fans van bleekselderij, maar deze crumble steeg meteen naar een gedeelde eerste plek voor favoriete gerecht met bleekselderij. Te meer omdat er een hele struik bleekselderij in gaat. Er zit immers altijd een hele struik in de groentetas, een met een stengeltje in de bolognese zijn we er niet.

Hartige appelcrumble met geitenkaas en bleekselderij

Zo maak je hartige appelcrumble met geitenkaas en bleekselderij voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 400 gr bleekselderij
  • 300 gr friszoete appel
  • 2 tl maïzena
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 120 gr havermout
  • 40 gr bloem
  • 40 gr roomboter
  • 1 tl suiker

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de bleekselderij en de appel en snijd de appel in kwarten. Verwijder daarna het klokhuis en snijd het loof van de bleekselderij. Rasp dan de bleekselderij en de appel grof. Dat gaat het makkelijkst en het snelst met een keukenmachine, maar het kan natuurlijk ook op een blokrasp.

Crumble met appel en bleekselderij

Hak de het loof van de bleekselderij grof en doe dit in een ovenschaal. Stort dan de appel en de bleekselderij in de ovenschaal en strooi de maïzena er overheen. Voeg bovendien een halve tl fijn zout en zwarte peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar.

Appelcrumble met geitenkaas

Kruimel dan de geitenkaas boven de schaal en schep alles nog eens goed om. Maar vervolgens de kruimellaag. Meng hiervoor de de havermout, de bloem, de boter, de suiker en een snufje zout met messen door elkaar tot het grote kruimels zijn. Wrijf deze vervolgens met je vingers tot fijne kruimels. Dit kan natuurlijk ook in de keukenmachine.

Verdeel dan de kruimels over het appelmengsel. Bak je hartige appelcrumble tot deze goudbruin is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 2 november 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply