Hartige crumble van witlof en peer met blauwe kaas

Hartige crumble van witlof en peer met blauwe kaas

Een hartige crumble van witlof met peer en blauwe kaas, onder een knapperig kruimellaag met kaas. Perfect verwarmend eten voor de herfst!
Kerst 2024Kerst 2024

Een hartige crumble? Ja hoor, dat is minstens net zo lekker als een zoete crumble. Deze hartige crumble van witlof en peer met blauwe kaas in elk geval wel.

Hartige crumble van witlof en peer met blauwe kaas

Helemaal aan het einde van het laatste perenseizoen maakte ik deze heerlijke crumble van witlof en peer. Ik moest dus een half jaar wachten voor er weer goede peren waren om dit heerlijke gerecht nogmaals te maken.

Gelukkig was het nog lekkerder dan ik me herinnerde, dus het was het helemaal waard. En het allermooiste was, dit keer kwamen de peren uit onze eigen tuin!

Hartige crumble van witlof en peer met blauwe kaas

Crumble van witlof

Het klinkt misschien als een wat vreemde combinatie, maar deze crumble van witlof met peer en kaas is puur genieten. Onder een knapperig dakje van kaaskruimels zitten licht bittere witlof, zoete peer en hartige blauwe kaas. Een perfect gerecht voor de herfst. Geloof me, dit wil je proberen!

Wie mij al wat langer volgt, weet wel dat ik graag hartige crumbles eet. Dus ben je niet dol op witlof? Probeer dan eens een crumble met venkel, of met courgette!

Zo maak je crumble van witlof en peer met kaas voor 2 personen:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 el olijfolie of roomboter
  • 2 peren
  • 1 el maïzena
  • 45 gr blauwe kaas
  • 15 gr roomboter
  • 40 gr gruyère
  • 50 gr havermout

Zo maak je het

Crumble van witlof en peer

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de witlof in reepjes. Bak die vervolgens in een wok of hapjespan met de olie of boter tot ze zacht worden. Snijd ondertussen de peren in stukjes. Meng dan de stukjes peer met de reepjes witlof en de maïzena in een ovenschaal. Verbrokkel de blauwe kaas hierboven en meng er goed doorheen met flink wat versgemalen zwarte peper.

Hartige crumble maken

Snijd de boter in kleine stukjes. Doe de havermout in een kom en rasp de gruyère hierbij. Meng daarna de boter en versgemalen peper hier doorheen, tot je een grof kruimeldeeg hebt.

Bestrooi het witlofmengsel met het kruimeldeeg. Bak de witlofcrumble in 25-30 minuten mooi goudbruin. Extra lekker met een frisse groene salade met walnoten ernaast!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt