De 5 beste ontbijtjes voor de zomer

Hoera! Vandaag is mijn lieve mr. Em jarig! Natuurlijk krijgt hij een heerlijk ontbijtje van me, en daarnaast geef ik je hieronder mijn 5 beste ontbijtjes voor de zomer.

Het allerfijnste aan de zomer vind ik denk ik wel buiten ontbijten. Zeker op zondag: terwijl alles nog rustig en stil is in de koelte van de ochtend buiten zitten. Met een kopje koffie en een beetje fruit ben ik al heel tevreden. In het weekend en natuurlijk ook op de verjaardag van mijn meneer vind ik het leuk om flink uit te pakken op de ontbijttafel buiten. Mijn absolute favorieten vind je dan ook hieronder.

Uiteraard moet er ook iets (feestelijks) te drinken naast je zomerse ontbijt. IJskoffie met oranjebloesem bijvoorbeeld!

Mijn 5 beste ontbijtjes voor de zomer

Met stip op 1 binnengekomen: deze prachtige Dutch baby met zomerfruit.

5 beste ontbijtjes voor de zomer

Mijn meneer kan ik altijd blij maken met pancakes als ontbijt. Het liefste de versie met chocolate chips of de super fluffy variant!

Perfecte pancakes - precies zoals in Amerika

Liever een gezondere variant? Probeer dan eens deze versie met courgette. Helemaal ideaal als je omkomt in de courgettes uit je moestuin.

Altijd goed: zelfgemaakte wafels. Deze versie met blauwe bes is onze favoriet in de zomer!

Ontbjitjes

Nou is mijn meneer naast de bovenstaande zoete ontbijtjes ook dol op hartige, pittige ontbijtjes. Dus buiten de top vijf nog zijn persoonlijke favoriet: Maleisische nasi lemak!

5 beste ontbijtjes voor de zomer

En wil je een keer een écht spannend ontbijt? Grill dan ’s avonds watermeloen op de barbecue, en ontbijt met deze watermeloensalade met sterke espresso ernaast. Klinkt wellicht bizar, is misschien wel het lekkerste zomerontbijt dat ik ken!

Salade van gegrilde watermeloen

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.