De 5 beste ontbijtjes voor de zomer

Hoera! Vandaag is mijn lieve mr. Em jarig! Natuurlijk krijgt hij een heerlijk ontbijtje van me, en daarnaast geef ik je hieronder mijn 5 beste ontbijtjes voor de zomer.

Het allerfijnste aan de zomer vind ik denk ik wel buiten ontbijten. Zeker op zondag: terwijl alles nog rustig en stil is in de koelte van de ochtend buiten zitten. Met een kopje koffie en een beetje fruit ben ik al heel tevreden. In het weekend en natuurlijk ook op de verjaardag van mijn meneer vind ik het leuk om flink uit te pakken op de ontbijttafel buiten. Mijn absolute favorieten vind je dan ook hieronder.

Uiteraard moet er ook iets (feestelijks) te drinken naast je zomerse ontbijt. IJskoffie met oranjebloesem bijvoorbeeld!

Mijn 5 beste ontbijtjes voor de zomer

Met stip op 1 binnengekomen: deze prachtige Dutch baby met zomerfruit.

5 beste ontbijtjes voor de zomer

Mijn meneer kan ik altijd blij maken met pancakes als ontbijt. Het liefste de versie met chocolate chips of de super fluffy variant!

Bakplaat pancakes uit de oven

Liever een gezondere variant? Probeer dan eens deze versie met courgette. Helemaal ideaal als je omkomt in de courgettes uit je moestuin.

Altijd goed: zelfgemaakte wafels. Deze versie met blauwe bes is onze favoriet in de zomer!

Nou is mijn meneer naast de bovenstaande zoete ontbijtjes ook dol op hartige, pittige ontbijtjes. Dus buiten de top vijf nog zijn persoonlijke favoriet: Maleisische nasi lemak!

Nasi lemak

En wil je een keer een ├ęcht spannend ontbijt? Grill dan ‘s avonds watermeloen op de barbecue, en ontbijt met deze watermeloensalade met sterke espresso ernaast. Klinkt wellicht bizar, is misschien wel het lekkerste zomerontbijt dat ik ken!

Ontbijtjes zomer

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt