Perfecte pancakes – precies zoals in Amerika

Al jaren bakken wij in het weekend graag pancakes als ontbijt. Met veel experimenteren hebben we onze favorieten ontwikkeld, zoals mijn go to bananenpancakes en chocolate chip pancakes. Sinds we ruim twee jaar geleden in de VS op vakantie waren, was mr. Em echter al op zoek naar het recept voor basic, perfecte pancakes, zoals hij ze daar op onze eerste ochtend, in een soort keet in Joshua Tree, geserveerd kreeg.

Perfecte pancakes - precies zoals in Amerika

American pancakes

Want Joshua Tree National Park is prachtig, en het U2-album met die titel ook, maar die pancakes hebben op hem meer indruk gemaakt dan dat allemaal. Het onderstaande recept bleek de perfecte pancakes te geven. Heerlijk fluffy en zacht, met precies genoeg bite. Wij maken ze meestal klein, zodat een zeker meneertje er ook een paar kan eten (“Nog een pannepoek! Pannepoek jekker!”, maar als je een zogenaamde short stack wilt, kun je ze ook twee keer zo groot maken.

Perfecte pancakes bakken

Het bleek verrassend simpel om perfecte pancakes te bakken, en het gaat ook nog eens snel. Als je het recept nauwkeurig volgt, zou je moeten eindigen met een stapel fluffy, perfecte pancakes. Alleen nog maple syrup toevoegen! Tip: luister voor het echte Route 66 road trip-gevoel tijdens het eten naar U2!

Zo maak je ongeveer 15 perfecte pancakes:

 • Kooktijd: 25 minuten
 • 1 tl citroensap, appelciderazijn of wittewijnazijn
 • 200 ml melk
 • 130 gr bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl baking soda
 • 1/4 tl zout
 • 1,5 el suiker
 • 1 ei
 • 2 el neutrale olie
 • boter om te pan in te vetten

Zo maak je het

Meng het citroensap of de azijn met de melk en laat even staan. Meng ondertussen de droge ingrediënten door elkaar. Klop dan het ei en de olie door het melkmengsel. Spatel de natte ingrediënten rustig door de droge heen. Klontjes zijn goed, hoe meer (kleine) klontjes hoe beter.

Verhit een koekenpan op tamelijk hoog vuur. Smelt er een klontje (de eerste keer twee theelepels, de keren daarna 1 tl) boter in. Bak de pancakes tot ze aan de bovenkant belletjes krijgen. Keer ze dan om en bak ze aan de onderkant mooi goudbruin.

Serveer de pancakes in een warme stapel, met maple syrup.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 28 november 2018

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply