Chocolate chip pancakes

Chocolate chip pancakes

Chocolate chip pancakes. Met banaan en volkorenmeel en banaan, dus niet eens idioot ongezond.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Zin in een extra zoet ontbijtje? Dan zijn deze chocolate chip pancakes een aanrader! Met banaan erin, want banaan en chocola samen is altijd een goed idee.

Het beslag dat ik gebruik is hetzelfde als voor deze pancakes, maar op deze manier zijn ze gewoon nog net even leuker, lekkerder en feestelijker. Ja en machtiger, maar dat laat ik gemakshalve even buiten beschouwing. Je kunt ze gewoon met meer mensen opeten!

Chocolate chip pancakes

Pancakes met chocola

Om ze nog lekkerder te maken, doe ik ook graag blauwe bessen in deze pancakes. Die leg ik bovenop de bakkende pancakes als ze bovenop belletjes beginnen te krijgen. Daarna is het omdraaien en meebakken.

Fruit is hier sowieso heerlijk bij. Ik probeer altijd voor seizoensfruit te kiezen, of voor fruit uit de vriezer. Lekker duurzaam!

Ik maak deze pancakes meestal met volkorenmeel, maar als ik ze extra fluffy wil, neem ik bloem. Pancakes van bloem rijzen net wat beter, en worden dus nog luchtiger.

Chocolate chip pancakes

Zo maak je chocolate chip pancakes voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1 banaan
  • 120 ml melk
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade

Zo maak je het

Pancakes met banaan

Prak de banaan met een vork fijn in een kom. Pak vervolgens de handmixer erbij en voeg de melk, het meel, het ei en het bakpoeder toe. Klop met de handmixer tot je een dik beslag hebt. Klop zo kort mogelijk, een paar klontjes zijn niet erg. Hak de chocolade in stukjes en schep die door het beslag.

Chocolate chip pancakes maken

Verhit in een koekenpan een klein klontje boter of een scheutje olie (net wat je zelf fijn vindt) en maak drie hoopjes beslag. De hoopjes vloeien vervolgens vanzelf uit tot kleine pannenkoekjes. Hoeveel beslag je per hoopje moet gebruiken is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je koekenpan, maar probeer in ieder geval te voorkomen dat de pancakes elkaar raken.

Pancakes bakken

Bak de pancakes vervolgens op middelhoog vuur. De pancakes zijn klaar om om te draaien als er bovenop belletjes verschijnen. Het is belangrijk om de pancakes echt pas om te draaien als je die belletjes ziet.

Doe je het eerder, dan loop je het risico dat je een kledderige beslagbende krijgt. Bovendien heb je dan kans dat de binnenkant van de pancakes niet goed gaar wordt, met alle risico’s van dien. Na het omkeren bak je de pancakes nog 1 à 2 minuten, tot de onderkant mooi bruin is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt