Chocolate chip pancakes

Zin in een extra zoet ontbijtje? Dat gaat met deze chocolate chip pancakes zeker lukken! Het beslag dat ik gebruik is hetzelfde als voor deze pancakes, maar op deze manier zijn ze gewoon nog net even leuker, lekkerder en feestelijker. Ja en machtiger, maar dat laat ik gemakshalve even buiten beschouwing. Als je hierna een stevige herfstwandeling maakt of lekker gaat sporten, ben je de extra calorieën immers zo weer kwijt.

Chocolate chip pancakes

Pancakes met chocola

Voor een ultiem feestontbijtje kan je hier natuurlijk ook nog een fruitsalade bij maken, in deze tijd van het jaar bijvoorbeeld van peer (peer met chocolade, jammie!) en bijvoorbeeld frambozen uit de vriezer, maar je zou ook kunnen kiezen voor kiwi en ananas (nooit een kleine eco-footprint) of in de zomer bijvoorbeeld voor gemengd rood fruit. Je ziet maar.

 

Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten voor chocolate chip pancakes voor 2 personen:

  • 1 banaan
  • 120 ml melk
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Pancakes met banaan

Prak de banaan met een vork fijn in een kom. Pak vervolgens de handmixer erbij en voeg de melk, het meel, het ei en het bakpoeder toe. Klop met de handmixer tot je een dik beslag hebt. Klop zo kort mogelijk, een paar klontjes zijn niet erg. Hak de chocolade in stukjes en schep die door het beslag.

Chocolate chip pancakes maken

Verhit in een koekenpan een klein klontje boter of een scheutje olie (net wat je zelf fijn vindt) en maak drie hoopjes beslag. De hoopjes vloeien vervolgens vanzelf uit tot kleine pannenkoekjes. Hoeveel beslag je per hoopje moet gebruiken is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je koekenpan, maar probeer in ieder geval te voorkomen dat de pancakes elkaar raken.

Chocolate chip pancakes

Pancakes bakken

Bak de pancakes vervolgens op middelhoog vuur. De pancakes zijn klaar om om te draaien als er bovenop belletjes verschijnen (zie foto). Het is belangrijk om de pancakes echt pas om te draaien als je die belletjes ziet. Doe je het eerder, dan loop je het risico dat je een kledderige beslagbende krijgt. Bovendien heb je dan kans dat de binnenkant van de pancakes niet goed gaar wordt, met alle risico’s van dien. Na het omkeren bak je de pancakes nog 1 à 2 minuten, tot de onderkant mooi bruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.