IJskoffie met oranjebloesemwater

IJskoffie met oranjebloesemwater

Toen ik een paar weken geleden op Instagram deze foto van Nadia en Merijn zag van ijskoffie met oranjebloesemwater, was ik meteen geïntrigeerd.

De combinatie van oranjebloesemwater en koffie vond ik heel vreemd klinken. Op de één of andere manier kreeg ik hem echter niet uit mijn hoofd. Dat werd dus experimenteren.

En wow, wat een smaakbom is deze ijskoffie zeg! Koffie en oranjebloesemwater houden elkaar hier perfect in balans. Het ene moment proef je de één, het volgende moment de ander. Waar ik oranjebloesemwater vooral associeerde met zoete en frisse smaken, ging er hier dan ook een wereld voor me open!

IJskoffie met oranjebloesemwater

Zelf ijskoffie maken

Om jullie zonder experimenten meteen aan de – volgens mij lekkerste versie – ijskoffie met oranjebloesemwater te helpen, vind je hier het beste recept. Oranjebloesemwater heb ik altijd in huis, omdat het met heel veel lekker is. Door een fruitsalade, in taart, door de jam, in de yoghurt met fruit en granola, door cakebeslag… Aan koffie had ik echter nooit gedacht.

Waarschijnlijk wordt deze ijskoffie het lekkerst met de oranjebloesemwater van Nadia en Merijn. Dat had/heb ik echter niet in huis, maar ik heb wel een grote fles oranjebloesemwater van de lokale Turkse supermarkt. Ik wil het natuurlijk wel graag een keer met hun versie proberen, dus wie weet in de toekomst.

Ik gebruik voor mijn ijskoffie geen suikersiroop, maar poedersuiker. Dat lost beter op dan honing en ik hoef geen siroop te maken. Je kunt natuurlijk ook honing of suikersiroop gebruiken als je dat liever doet. Ik maak de ijskoffie trouwens meestal klaar in een maatbeker. Op die manier heb ik meteen de juiste hoeveelheden te pakken.

In plaats van koemelk kun je natuurlijk ook plantaardige melk gebruiken. Kies dan wel voor notenmelk of eventueel havermelk. Dat is veel lekkerder dan sojamelk. Je ijskoffie is dan melkvrij en vegan.

Zo maak je ijskoffie met oranjebloesemwater voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 100 ml koude espresso
  • 150 (noten)melk
  • 2 tl poedersuiker of 1 el honing of suikersiroop
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 10 ijsblokjes

Zo maak je het

IJskoffie maken

Meng in een maatbeker de koffie, melk, poedersuiker en oranjebloesemwater. Verdeel de ijsklontjes over twee glazen. Schenk dan de ijskoffie over de ijsklontjes in de glazen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 4 augustus 2017

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.