IJskoffie met oranjebloesemwater

IJskoffie met oranjebloesemwater

Deze zelfgemaakte ijskoffie met oranjebloesemwater is zo ontzettend lekker. Bovendien zit hij binnen 5 minuten in je glas. Voor altijd zomer!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

IJskoffie is één van mijn favoriete zomerdrankjes. Meestal maak ik mijn ijskoffie heel simpel door ijsblokjes, espresso en melk bij elkaar te gooien, maar het kan nóg lekkerder.

UPDATE: de foto’s en receptuur van deze ijskoffie zijn in 2021 verbeterd. Strikt genomen is dit trouwens volgens mij een iced latte, maar ik doe niet moeilijk over de terminologie.

IJskoffie met oranjebloesemwater

Koffie met oranjebloesem

Toen ik een paar jaar geleden op Instagram deze foto van Nadia en Merijn zag van iced latte met oranjebloesemwater, was ik meteen geïntrigeerd.

De combinatie van oranjebloesemwater en koffie vond ik heel vreemd klinken. Op de één of andere manier kreeg ik hem echter niet uit mijn hoofd. Dat werd dus experimenteren.

En wow, wat een smaakbom is dit zeg! Koffie en oranjebloesemwater houden elkaar hier perfect in balans. Het ene moment proef je de één, het volgende moment de ander. Waar ik oranjebloesemwater vooral associeerde met zoete en frisse smaken, ging er hier dan ook een wereld voor me open!

Zelf ijskoffie maken

Om jullie zonder experimenten meteen aan de – volgens mij lekkerste versie – iced latte met oranjebloesemwater te helpen, vind je hier het beste recept. Oranjebloesemwater heb ik altijd in huis, omdat het met heel veel lekker is. Door een fruitsalade, in taart, door de jam, in de yoghurt met fruit en granola, door cakebeslag… Aan koffie had ik echter nooit gedacht.

IJskoffie met oranjebloesem

Waarschijnlijk wordt deze ijskoffie het lekkerst met de oranjebloesemwater van Nadia en Merijn. Dat had/heb ik echter niet in huis, maar ik heb wel een grote fles oranjebloesemwater van de lokale Turkse supermarkt. Inmiddels heb ik beide versies geprobeerd, en beide zijn heerlijk. Die van Souq is wat verfijnder van smaak, dus het is net waar je zin in hebt.

IJskoffie met oranjebloesemwater

Als je wilt kun je de koffie een beetje zoet maken. Gebruik dan 2 tl poedersuiker. In plaats van koemelk kun je natuurlijk ook plantaardige melk gebruiken. Kies dan wel voor notenmelk of eventueel havermelk. Dat is veel lekkerder dan sojamelk. Je iced latte is dan melkvrij en vegan.

Zo maak je ijskoffie met oranjebloesemwater voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 6 ijsblokjes
  • 2 shots espresso
  • 100 ml (noten)melk
  • 1 tl oranjebloesemwater

Zo maak je het

IJskoffie maken

Doe ik elk glas drie ijsblokjes. Verdeel het oranjebloesemwater over de glazen. Doe in elk glas een shot espresso. Verdeel de melk over de glazen en serveer direct.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt