De volle smaak van zeebaars met pittige zwarte peper en notige sesam. Klinkt goed hè? Dat is het ook!
Zeebaars met orange wine
Ik bedacht dit recept bij de geweldige Vin Orange van Château l’Esparrou. Dit is een vin orange die géén natuurwijn is. Hij is wel als oranje wijn gevinifieerd, maar daarna regulier verder wordt verwerkt.
Hij is gemaakt van vermentino, viognier en muscat en komt uit Zuid-Frankrijk. Enigszins zoet, maar zeker ook fris, en daarmee perfect geschikt bij vis met een beetje pit. Ik daarom al snel aan de bij ons thuis zeer geliefde tonijn met een korst van zwarte peper.
Vis met zwarte peper
Dol als ik ben op zeebaars, dook ik de keuken in om daarmee te experimenteren. Dat werd een zeer geslaagd experiment, dat ik graag met je deel! Je vindt dit recept trouwens ook op Kelderpraat!
Zo maak je zeebaars met sesam en zwarte peper voor 2 personen:
- Kooktijd: 15 minuten
- 2 zeebaarsfilets met huid
- 2 tl sesamolie
- 1,5 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl (geroosterd) wit sesamzaad
- sojasaus om te serveren
Zo maak je het
Dep de vis droog. Bestrijk de kant zonder vel met 1 tl sesamolie. Crush de peperkorrels grof in een vijzel. Meng het sesamzaad door de zwarte peper. Bestrooi de geoliede kant van de vis met dit mengsel.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de rest van de olie erin. Bak de zeebaars eerst 4 minuten op de velkant. Keer voorzichtig en bak de vis nog 1 minuut op de met peper bestrooide kant.
Serveer de zeebaars direct, met sojasaus.
Laat hier weten wat je er van vindt