Zeebaars met sesam en zwarte peper van bovenaf gefotografeerd

Zeebaars met sesam en zwarte peper

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De volle smaak van zeebaars met pittige zwarte peper en notige sesam. Klinkt goed hè? Dat is het ook!

Zeebaars met sesam en zwarte peper

Zeebaars met orange wine

Ik bedacht dit recept bij de geweldige Vin Orange van Château l’Esparrou. Dit is een vin orange die géén natuurwijn is. Hij is wel als oranje wijn gevinifieerd, maar daarna regulier verder wordt verwerkt.

Hij is gemaakt van vermentino, viognier en muscat en komt uit Zuid-Frankrijk. Enigszins zoet, maar zeker ook fris, en daarmee perfect geschikt bij vis met een beetje pit. Ik daarom al snel aan de bij ons thuis zeer geliefde tonijn met een korst van zwarte peper.

Zeebaars met sesam

Vis met zwarte peper

Dol als ik ben op zeebaars, dook ik de keuken in om daarmee te experimenteren. Dat werd een zeer geslaagd experiment, dat ik graag met je deel! Je vindt dit recept trouwens ook op Kelderpraat!

Zo maak je zeebaars met sesam en zwarte peper voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 2 zeebaarsfilets met huid
  • 2 tl sesamolie
  • 1,5 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl (geroosterd) wit sesamzaad
  • sojasaus om te serveren

Zo maak je het

Dep de vis droog. Bestrijk de kant zonder vel met 1 tl sesamolie. Crush de peperkorrels grof in een vijzel. Meng het sesamzaad door de zwarte peper. Bestrooi de geoliede kant van de vis met dit mengsel.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de rest van de olie erin. Bak de zeebaars eerst 4 minuten op de velkant. Keer voorzichtig en bak de vis nog 1 minuut op de met peper bestrooide kant.

Serveer de zeebaars direct, met sojasaus.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt