Barbecue!
Met de intrede van de zomer ook de intrede van de categorie Em’s real barbecue op Em’s real food! Mr. Em en ik barbecueën al jaren volgens ongeveer hetzelfde stramien.
Em’s Real Barbecue
Het begon allemaal in 2009, op een camping met loslopende kippen in het Bretonse plaatsje Camaret-sur-Mer. De combinatie die we daar bij elkaar barbecueden, beviel zo goed dat we, afgezien van wat tweaken en het toevoegen van een paar recepten, nooit meer iets veranderd hebben. Deze groentespiezen zijn de basis van bijna al onze barbecues, dus een beter begin kon ik me niet indenken.
Groentespiezen
Op zich zijn deze groentespiezen snel klaar, maar het is wel belangrijk om de groenten even te laten marineren. Daardoor krijgt de smaak veel meer diepte, zo zeer zelfs dat de groenten een bijna vlezige smaak hebben. Heel erg umami dus!
Zo maak je groentespiezen van de barbecue voor 2 personen:
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Wachttijd: 30 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- 250 gr kerstomaatjes of 1 courgette
- 2 flinke (rode) uien
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 el goede balsamicoazijn
- 3 el goede olijfolie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Groente op de barbecue
Meng in een schaal of plastic bak de olie en azijn met zout en peper. Snijd de paprika en de uien in stukken. Was de tomaatjes of snijd de courgette in stukjes.
Doe de groenten bij de saus. Roer of schud alles goed om en laat ten minste een half uur (maar langer is beter!) marineren.
Groente grillen
Als de barbecue goed heet is en de kooltjes wit zijn, kunnen de groentespiezen erop. Hoe lang je ze moet bakken, hangt een beetje van de temperatuur af, maar reken op tussen de vijf en tien minuten.
Wij doen de groentespiezen vaak voordat we vlees of vis doen, als de barbecue nog te heet is om vlees of vis van buiten bruin en van binnen gaar genoeg te krijgen. De groenten krijgen door de extra hitte juist extra veel smaak! Pas wel op met de tomaatjes: die zijn, vers van de barbecue, een soort brandbommetjes.
Laat hier weten wat je er van vindt