Em’s real barbecue – groentespiezen

KippencampingBarbecue!

Met de intrede van de zomer ook de intrede van de categorie Em’s real barbecue op Em’s real food! Mr. Em en ik barbecueën al jaren volgens ongeveer hetzelfde stramien.

Em’s Real Barbecue

Het begon allemaal in 2009, op een camping met loslopende kippen in het Bretonse plaatsje Camaret-sur-Mer. De combinatie die we daar bij elkaar barbecueden, beviel zo goed dat we, afgezien van wat tweaken en het toevoegen van een paar recepten, nooit meer iets veranderd hebben. Deze groentespiezen zijn de basis van bijna al onze barbecues, dus een beter begin kon ik me niet indenken.

Groentespiezen

Op zich zijn deze groentespiezen snel klaar, maar het is wel belangrijk om de groenten even te laten marineren. Daardoor krijgt de smaak veel meer diepte, zo zeer zelfs dat de groenten een bijna vlezige smaak hebben. Heel erg umami dus!

Voorbereiding: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor groentespiezen van de barbecue voor 2 personen:

  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 flinke rode ui
  • 1 flinke witte ui
  • 1 el goede balsamicoazijn
  • 3 el goede olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • een handje verse kruiden naar smaak (bijvoorbeeld salie, oregano en rozemarijn)

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (1 reacties) Loading...

 

Groente op de barbecue

Meng in een schaal of plastic bak de olie en azijn met zout en peper. Doe de gewassen tomaatjes hier in. Snijd de uien in grove parten. Haal de verschillende laagjes een beetje los van elkaar en doe de stukken ui bij de marinade en de tomaatjes in de schaal. Snijd de kruiden fijn en doe die bij de groenten in de schaal. Roer of schud alles goed om en laat ten minste een half uur (maar langer is beter!) marineren.

Em's real barbecue - groentespiezen

Groente grillen

Als de barbecue goed heet is en de kooltjes wit zijn, kunnen de groentespiezen erop. Hoe lang je ze moet bakken, hangt een beetje van de temperatuur af, maar reken op tussen de vijf en tien minuten.

Wij doen de groentespiezen vaak voordat we vlees of vis doen, als de barbecue nog te heet is om vlees of vis van buiten bruin en van binnen gaar genoeg te krijgen. De groenten krijgen door de extra hitte juist extra veel smaak! Pas wel op met de tomaatjes: die zijn, vers van de barbecue, een soort brandbommetjes.

Groentespies van bbqOverigens kun je ook prima stukjes paprika toevoegen aan deze spiezen, die worden heerlijk zoet en zacht. Onze paprika was alleen op ;)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.