Em’s real barbecue – vijgen met geitenkaas

Toetje van de barbecue

Ook toetjes kun je op de barbecue bereiden, en deze vijgen met geitenkaas zijn daar een voorbeeld van. Het leuke is dat je dit gerechtje zowel als kaasgang als als zoet dessert kunt serveren, want het is tegelijk zoet en hartig. Je kunt het natuurlijk ook in het midden laten en gewoon als enige nagerecht serveren.

Vijgen met geitenkaas

Vijgen op de barbecue

Ik ben dol op verse vijgen. Met gedroogde vijgen doe je me geen plezier, maar voor verse vijgen kun je me ‘s nachts wakker maken. Vorig jaar in Andalusië had ik dan ook mazzel: we waren er precies in het vijgenseizoen, en elk dorp waar we doorheen reden had wel een publieke vijgenboom. Het allerleukst was het in Zuheros: daar ging ik ‘s morgens rennen over een prachtig pad door de olijfboomgaarden, en trof ik een boom vol rijpe vijgen om te plukken!

 

Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten voor vijgen met geitenkaas van de barbecue voor 2 personen:

  • 4 niet te grote verse vijgen
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • honing en extra vierge olijfolie naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (2 reacties) Loading...

Vijgen met geitenkaas

Snijd de vijgen in de lengte kruislings in, maar snijd ze niet door! Verbrokkel de geitenkaas boven de vijgen. Duw de geitenkaas wat in de vijgen. Zet de vijgen op een stukje aluminiumfolie, met de matte kant binnen. Druppel wat honing en olijfolie op de vijgen. Je kunt ook wat zwarte peper op de vijgen strooien.

Vijgen met geitenkaas

Vouw de folie stevig dicht, en draai de pakketjes tamelijk strak dicht. Let goed op dat er niets uit de pakketjes kan lekken.

Vijgen met geitenkaas

Leg de pakketjes op een niet te warme plek op het rooster van de barbecue en laat ze goed doorwarmen. Dit duurt, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue, 10 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze verbrand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.