Bonenquesadilla’s

Dit recept ontstond bij toeval, toen er naast worstjes toch ook nog íets anders op de barbecue gelegd moest worden. Iedereen kent quesadilla’s natuurlijk, maar dit recept heeft net iets extra’s. Mijn recept voor pico de gallo (in Nederland beter bekend als salsa) krijg je er ook meteen bij. Allebei lekker met een salade van avocado, maïs en sla en worstjes van de barbecue!

Quesadilla’s van de barbecue

Natuurlijk kun je deze bonenquesadilla’s ook in de grillpan of koekenpan maken. Het is in Nederland immers niet altijd weer om te barbecuen.

Wat at EM - weekmenu week 20

Zo maak je 6 bonenquesadilla’s en een flinke portie pico de gallo (genoeg voor 2 personen):

  • Kooktijd: 25 minuten

    Voor de refried beans

  • 1 blik zwarte bonen, afgegoten maar niet uitgelekt
  • 1 el gemalen komijn
  • 1/2 el (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder (dat is mijn smaak, houd je van pittiger of juist minder pittig, pas het dan vooral aan!)
  • Voor de quesadilla’s

  • 6 maïstortilla’s
  • 100 gr geraspte harde geitenkaas
  • neutrale (olijf)olie om te bestrijken
  • Voor de pico de gallo

  • 1 rode peper, naar smaak met of zonder pitjes
  • 3 goed rijpe tomaten
  • 2 (rode) uien
  • 1 flinke bos koriander
  • sap van 1 limoen

Zo maak je het

Zelfgemaakte refried beans

Verhit in een kookpan een scheutje olie. Doe de bonen met aanhangend vocht in de pan. Doe de kruiden en zout naar smaak bij de bonen. Stamp de bonen met een vork of pureestamper tot een grove pasta. Proef, en voeg eventueel nog meer kruiden toe.

Zelfgemaakte salsa (pico de gallo)

Hak de ui, de peper, de tomaat en de koriander door elkaar tot je een redelijk fijn, maar zeker niet zompig mengsel hebt. Dit gaat het snelste in het maalbakje van de staafmixer. Maak op smaak met zout en limoensap.

Wat at EM - weekmenu week 20

Quesadilla’s grillen

“Echte” quesadilla’s zijn een stapeltje van twee tortilla’s met kaas en ander lekkers ertussen. Probleem daarmee is dat dat een crime is om te keren op de barbecue. Ik doe het dus iets anders:
Besmeer een tortilla aan een kant lichtjes met olie. Besmeer de andere kant voor de helft met refried beans, ongeveer 1/6 daarvan. Strooi er 1/6 van de geitenkaas over. Strooi er indien gewenst koriander over. Vouw de tortilla dubbel. Maak zo ook de andere vijf bonenquesadilla’s.

Neem ze mee naar buiten en grill ze op een matig warme barbecue tot ze mooie strepen hebben. Bij mij duurde dat ongeveer 3 minuten per kant maar houd ze in de gaten, voor je het weet zijn ze verbrand.

Wat at EM - weekmenu week 20

 

 

 

 

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 4 juni 2015

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply