De snelste én makkelijkste manier om vegan burgers te maken: van portobello! Even op de grillpan en vervolgens perfect in combinatie met (zelfgemaakte) hummus, knisperende sla, crispy chili olie en ingelegde rode uien.
Jaren en jaren geleden maakte ik voor het eerst burgers van portobello (portobella?!) uit het boek I love Groente van Janneke Vreugdenhil. Heerlijk, met tomatenchutney en blauwe kaas, maar door dat laatste niet vegan en koemelkvrij. Een tikkie zonde vond ik dat anno 2022.
Vegan burgers
En dus verzon ik een nieuwe combinatie, voor vegan burgers. Op de foto’s door toeval geserveerd op briochebollen naar recept van Francesca Kookt, maar natuurlijk werkt het ook prima met (vegan) hamburgerbroodjes.
Wil je zelf briochebollen zonder koemelk maken, vervang dan de boter door olijfolie en de melk door amandelmelk. Wil je vegan broodjes, dan zou ik dit recept volgen.
Portobello burgers met hummus
De hummus voor deze burgers maakte ik toevallig zelf, maar ook daar geldt: kopen is ook prima. Of gebruik deze vegan romige witte bonen! De ingelegde rode ui is trouwens echt een enorme verrijking, dus neem 5 minuten om te maken maar wel even.
Een burger met….
Wat hier lekker bij is? Nou, je kunt natuurlijk kiezen voor friet, of chips. Ik at hier zelf in boter gesmoorde snijbonen bij (lang verhaal), maar smashed potatoes of patatas bravas zijn hier ook geweldig bij. Of kies voor een frisse coleslaw!
Zo maak je 2 vegan portobello burgers met hummus:
- Kooktijd: 15 minuten
- 2 portobello’s
- 1 tl olijfolie
- 2 briochebollen
- 3 el hummus
- sla, ingelegde rode ui en crispy chili olie om te serveren
Zo maak je het
Maak eerste de ingelegde uien en de hummus – als je die wilt maken tenminste.
Snelle vegan burgers
Bestrijk de portobello’s met de olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de portobello’s aan weerskanten goed gaar. Dit duurde bij mij een kleine 10 minuten.
Snijd ondertussen de briochebollen doormidden en besmeer ze met hummus. Leg er wat sla op. Top vervolgens met de portobello’s en garneer met ingelegde rode ui en crispy chili naar smaak.
Laat hier weten wat je er van vindt