Frisse koolsla met limoen-pindadressing

Frisse koolsla met limoen-pindadressing

Frisse koolsla met limoen-pindadressing! Knapperig, crunchy, fris en bomvol smaak. Binnen 10 minuten staat deze coleslaw op tafel.

Deze koolsla met limoen-pindadressing is een sterk vereenvoudigde versie van een recept uit het enorm fijne kookboek Heel Veel Veg! Ik begon met zoeken naar een recept voor rode, en kwam via het lemma kool uit op een zomerse koolsla. Aan de vooravond van de Russische Beer leek dat niet echt voor de hand te liggen, maar de combinatie van rode kool en pindakaas is een goeie, dus ik vond het zeker een poging waard.

Frisse koolsla met limoen-pindadressing

Ik liet meerdere andere groenten weg en ook pindacrunch en sesamzaad moesten het loodje leggen. Mijn potje tamari bleek wat pluizig geworden, dus ook die liet ik achterweg. En warempel, het werd desondanks waanzinnig lekker! In totaal aten we deze koolsla met limoen-pindadressing drie keer in drie weken. Doordat het zo lekker is, knagen we bovendien met deze coleslaw allebei probleemloos 200 gram rauwe groente naar binnen.

Zelfgemaakte koolsla

In plaats van pinda’s doe ik er geroosterde pompoenpitten in, want iets knapperigs bij de crunchy kool is heel erg lekker. De koriander kun je naar eigen inzicht geheel of gedeeltelijk vervangen door platte peterselie, allebei is heerlijk.

Ik rasp de rode kool meestal zelf in de KitchenAid, maar je kunt natuurlijk ook met de hand raspen of geraspte kool kant-en-klaar kopen, net wat je handig vind.

Zo maak je frisse koolsla met limoen-pindadressing voor 2 personen:

 • Kooktijd: 10 minuten
 • 400 gr (geraspte) rode kool
 • 1,5 el ongezoete pindakaas (ik gebruik 100% pindakaas)
 • sap van 1/2 limoen
 • 2 tl (geroosterde-) sesamolie
 • 2 tl rijst- of ciderazijn
 • 2 tl kristalsuiker
 • 1/2 teen knoflook
 • 2 cm verse gember
 • 25 gr pompoenpitten
 • 10 gr platte peterselie, koriander of een combinatie daarvan

Zo maak je het

Rasp de rode kool, als dat nog niet is gebeurd. Meng in een klein kommetje de pindakaas, het limoensap, de sesamolie en de suiker. Rasp met een fijne rasp de knoflook en de gember boven het kommetje en klop nog eens stevig door. Giet de limoen-pindadressing over de rode kool en schep de salade goed om.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander en/of peterselie grof. Strooi de pitten en de blaadjes over de salade. Staat mooi, maar uiteindelijk hussel je ze er toch doorheen, dus dat kan je ook meteen doen.

Recensie Heel Veel Veg!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt