Het recept voor deze soep van geroosterde paprika ontstond toen ik onbedoeld een paprika-overschot had. Ik kocht vier puntpaprika’s in de bonus, thuis bleek er nog één te liggen en in de groentetas zat… juist ja. Puntpaprika. Soep is altijd een goede manier om heel veel groente te verwerken, en dus ook om gemakkelijk veel groente te eten!
Soep van geroosterde paprika
Deze vrolijke rode soep is nauwelijks werk om te maken: je hoeft zelfs niets in stukjes te snijden! Het enige wat je hoeft te doen is groente halveren, wachten terwijl de oven draait en daarna even pureren. Echt een eitje dus. Deze soep is écht lekkerder met zelfgemaakte bouillon, maar ook met een goed bouillonblokje is dit prima soep. Neem wel meer water dan er op het pakje staat, anders wordt het geheel veel te zout. Meer over zelf (groente)bouillon maken lees je trouwens op deze pagina.
Zelf soep maken
Nu denk je misschien: geroosterde paprika’s worden toch ook in een pot verkocht, kan ik die dan niet gebruiken om nog sneller klaar te zijn? Helaas, dat zit er niet in. Die paprika’s zijn geblakerd en gepeld, dat is al heel anders dan wat ik hier heb gedaan. Bovendien heb ik ook de ui en knoflook meegeroosterd, en die zou je missen als je paprika’s uit pot gebruikt. Gewoon even de oven aanzetten dus, want terwijl die draait, kun jij lekker iets anders gaan doen.
Zo maak je 4 kommen soep van geroosterde paprika:
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Wachttijd: 25 minuten
- Kooktijd: 5 minuten
- 6 (punt)paprika’s
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 l groentebouillon
- 1/4 tl pimentón
- chilivlokken naar smaak
- evt. een handje pompoenpitten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Pel de uien en snijd ze in de lengte doormidden. Pel de knoflook. Leg alle groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat neutrale olijfolie overheen, plus zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Bak de groenten in 20-25 minuten, tot de paprika bruine randjes begint te krijgen. Afhankelijk van of je een staafmixer of een blender gebruikt, doe je nu de groenten met de bouillon en de pimentón in een pan of in de blender. Pureer en proef. Maak op smaak met chilivlokken en eventueel wat extra zout. Verhit de soep indien nodig nog even tot tegen het kookpunt.
Paprikasoep serveren
Extra vrolijk en lekker wordt deze paprikasoep als je hem serveert met geroosterde pompoenpitjes. Strooi daarvoor een handje pompoenpitten in een droge koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot ze allemaal hebben gepopt en een barstje hebben. Een sliertje extra vierge olijfolie maakt de soep van geroosterde paprika helemaal af.
dreumesproof | eten met kinderen | Koemelkvrij | lactosevrij | low carb | melkvrij | paprika | Peuterproof | soep | vegan | Zwangerproof
Laat hier weten wat je er van vindt