Soep van geroosterde paprika

Het recept voor deze soep van geroosterde paprika ontstond toen ik onbedoeld een paprika-overschot had. Ik kocht vier puntpaprika’s in de bonus, thuis bleek er nog één te liggen en in de groentetas zat… juist ja. Puntpaprika. Soep is altijd een goede manier om heel veel groente te verwerken, en dus ook om gemakkelijk veel groente te eten!

Soep van geroosterde paprika

Soep van geroosterde paprika

Deze vrolijke rode soep is nauwelijks werk om te maken: je hoeft zelfs niets in stukjes te snijden! Het enige wat je hoeft te doen is groente halveren, wachten terwijl de oven draait en daarna even pureren. Echt een eitje dus. Deze soep is écht lekkerder met zelfgemaakte bouillon, maar ook met een goed bouillonblokje is dit prima soep. Neem wel meer water dan er op het pakje staat, anders wordt het geheel veel te zout. Meer over zelf (groente)bouillon maken lees je trouwens op deze pagina.

Zelf soep maken

Nu denk je misschien: geroosterde paprika’s worden toch ook in een pot verkocht, kan ik die dan niet gebruiken om nog sneller klaar te zijn? Helaas, dat zit er niet in. Die paprika’s zijn geblakerd en gepeld, dat is al heel anders dan wat ik hier heb gedaan. Bovendien heb ik ook de ui en knoflook meegeroosterd, en die zou je missen als je paprika’s uit pot gebruikt. Gewoon even de oven aanzetten dus, want terwijl die draait, kun jij lekker iets anders gaan doen.

Soep van geroosterde paprika

Zo maak je 4 kommen soep van geroosterde paprika:

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • 6 (punt)paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 1/4 tl pimentón
  • chilivlokken naar smaak
  • evt. een handje pompoenpitten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Pel de uien en snijd ze in de lengte doormidden. Pel de knoflook. Leg alle groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat neutrale olijfolie overheen, plus zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

Bak de groenten in 20-25 minuten, tot de paprika bruine randjes begint te krijgen. Afhankelijk van of je een staafmixer of een blender gebruikt, doe je nu de groenten met de bouillon en de pimentón in een pan of in de blender. Pureer en proef. Maak op smaak met chilivlokken en eventueel wat extra zout. Verhit de soep indien nodig nog even tot tegen het kookpunt.

Paprikasoep serveren

Extra vrolijk en lekker wordt deze paprikasoep als je hem serveert met geroosterde pompoenpitjes. Strooi daarvoor een handje pompoenpitten in een droge koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot ze allemaal hebben gepopt en een barstje hebben. Een sliertje extra vierge olijfolie maakt de soep van geroosterde paprika helemaal af.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 1 februari 2018

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply