Snelle ovenpasta met spinazie en tomaat

Pasta met spinazie is, net als pasta met broccoli, één van de favoriete maaltijden van onze peuter. Nu zijn wij daar ook niet vies van, zeker niet in de vorm van een ovenschotel. Deze snelle ovenpasta met spinazie bak je onder de grill, waardoor hij in een half uurtje op tafel staat. Ideaal voor doordeweeks, en lekker genoeg voor het weekend.

Snelle ovenpasta met spinazie en tomaat

Zo maak je snelle ovenpasta met spinazie en tomaat voor 2 personen:

  • Wachttijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • 400 gr spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gr gedroogde korte pasta
  • 1 blik tomaat
  • 3 el slagroom
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • 25 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Was en snijd de spinazie als dat nog niet gebeurd is. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan of wok een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de knoflook tot die begint te geuren. Voeg dan de spinazie toe en draai het vuur hoog. Laat de spinazie slinken terwijl je hem omschept.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Van 400 gram spinazie houd je tamelijk weinig over, dus bak rustig door tot er nauwelijks vocht meer in de spinazie zit. Doe dan de tomaat en de room erbij en laat even meekoken.

Pureer de saus even met een staafmixer. Hij hoeft zeker niet glad, maar een beetje fijn is erg lekker. Proef en maak op smaak met zout en peper. Laat de pasta uitlekken en meng door de saus.

Doe de pasta met de saus in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel die over de pasta. Rasp de Parmezaanse kaas en bestrooi daarmee de ovenschotel.

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand en schuif de ovenpasta met spinazie en tomaat eronder. Grill tot de kaas is gesmolten en een mooi bruin kleurtje heeft. Dat gaat sneller dan je denkt, dus houd de boel goed in de gaten!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 24 oktober 2019

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply