Pasta met broccoli en chorizoA

Pasta met broccoli en chorizo

Pasta met broccoli en knapperige, pittige chorizo! Bijna alle kinderen houden van broccoli, en dit gerecht is lekker voor het hele gezin.

Als kind van twee foodies heeft H natuurlijk zo zijn voorkeuren als het op eten aankomt. Daarnaast is hij ook gewoon twee jaar dus “pannepoek met stroop” en “pizza met soep en kaas” (margarita) zijn absoluut favoriet. Dat eten we echter vrijwel nooit thuis, dus als we hem vragen wat hij wil eten, krijgen we een heel ander antwoord: “ik wil broccoli met pasta!”. Zo gezegd zo gedaan: na een klein rondje door de koelkast werd het idee voor deze pasta met broccoli en chorizo geboren.

Pasta met broccoli en chorizoA

Pasta voor de peuter

Ik heb het idee dat heel veel jonge kinderen broccoli wel kunnen waarderen, en dat is bij H dus niet anders. Ook op de opvang krijgt hij regelmatig broccoli en bloemkool. Thuis trouwens ook, zij het wat anders dan daar. Thuis eet hij namelijk ook rauwe broccoli, bloemkoolcurry en verzin het maar. Ook geroosterde bloemkool en broccoli vindt hij heerlijk, maar gewoon gekookt vindt hij volgens mij toch het lekkerst.

Pasta en broccoli

Het leek me daarom leuk om een gerecht te verzinnen dat zowel lekker is voor jonge kinderen als voor hun ouders, die vaak een stuk minder dol zijn op gekookte groente dan de kindjes. Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat de chorizo die ik gebruikt heb een stuk pittiger was dan de bedoeling was. Ik meende milde chorizo in de koelkast te hebben liggen, maar het bleek een pittige variant te zijn. Nou vond H dat totaal geen probleem, die houdt wel van een beetje pit, maar kijk dus even wat je doet als je dit gerecht aan je kind wilt voorzetten.

Pasta met broccoli en chorizoA

Zo maak je pasta met broccoli en chorizo:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 3 el amandelschaafsel
  • 450 gr broccoli
  • 75 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tl pimentón
  • 150 gr pasta
  • flinke hand muntblaadjes
  • 1 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Pasta met broccoli

Breng gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en doe die in de pan. Wacht tot het water weer aan de kook komt en laat het 2 minuten koken. Vis dan de broccoli met een schuimspaan oid uit de pan en doe de broccoli in een vergiet. Spoel goed af met koud water om te voorkomen dat de broccoli doorgaat.

Pasta met chorizo

Doe het amandelschaafsel in een droge hapjespan en rooster tot de amandel bruine randjes krijgt. Doe het amandelschaafsel in een schaaltje. Snijd de worst in kleine dobbelsteentjes. Bak de chorizo in de hapjespan tot de blokjes knapperig zijn. Laat de chorizo op keukenpapier uitlekken, en laat het bakvet in de pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook in plakjes. Kook de pasta in de broccolipan volgens de instructies op de verpakking. Snijd de munt in reepjes.

Pasta met broccoli en worst

Fruit de ui in het bakvet van de worst. Voeg wanneer de ui glazig ziet de knoflook en de pimentón toe en bak mee tot het geheel flink begint te geuren. Doe dan de uitgelekte broccoli erbij in de pan en bak al omscheppend mee op flink hoog vuur. Giet ondertussen de pasta af en voeg ook die toe.

Verdeel de pasta met broccoli en chorizo over twee borden en bestrooi met amandelschaafsel en munt. Verdeel ook de olijfolie over de borden. Als je wilt, kun je ook nog wat Parmezaanse kaas boven de borden raspen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt