Mac 'n cheese met spinazie

Mac ‘n cheese met spinazie

Favoriet bij kinderen én volwassenen: mac 'n cheese met spinazie, prei en doperwtjes. Een lading groente, twee soorten kaas en een knapperig korstje!

Feest!

Mijn meneer en ik hebben iets te vieren vandaag: het is precies vijf jaar geleden dat hij me ten huwelijk vroeg! Net als vijf jaar geleden, gaan we vandaag uit eten. Onze lieve oppas zorgt voor H. Deze mac ‘n cheese met spinazie vinden ze allebei heerlijk, dus vandaag is een goede dag voor het recept dacht ik zo.

Mac 'n cheese met spinazie

Mac ‘n cheese met spinazie

Van allerlei kanten heb al gehoord dat mac ‘n cheese bij veel kinderen (en grote mensen…) favoriet is, en dat ook groenten op die manier prima gegeten worden. Dat geldt niet alleen voor de variant met kinderfavoriet broccoli, maar ook voor deze mac ’n cheese met spinazie, prei en doperwtjes. Deze mac ’n cheese is overigens zeker géén kindergerecht: de twee soorten kaas zorgen voor een heleboel smaak!

Natuurlijk kun je ook andere groente dan spinazie gebruiken. Andijvie en/of snijbiet zijn ook heerlijk met pasta. Een frisse salade is hier trouwens ook erg lekker bij!

Zo maak je mac ‘n cheese met spinazie voor 2 personen:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 150 gr korte pasta (radiatori, farfalle, penne, kijk maar)
  • 1 flinke prei
  • 400 gr spinazie
  • 150 gr doperwtjes
  • 50 gr zachte, verse geitenkaas (bijv. Bettine)
  • 2 el crème fraîche
  • 50 gr geraspte oude kaas

Zo maak je het

Mac ‘n cheese maken

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan 2 minuten korter dan er staat voor al dente.

Snijd de prei in halve ringen en fruit ze in een grote wok of hapjespan. Voeg in porties de gewassen spinazie toe, zodat die rustig kan slinken. Laat de spinazie even goed doorbakken, tot het vocht er grotendeels uit is.

Pasta met spinazie

Doe de spinazie, de pasta, de geitenkaas en de crème fraîche in een ovenschaal en schep goed om zodat alles lekker mengt. Doe dan de doperwtjes erbij, met flink wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout. Bestrooi het geheel met de geraspte oude kaas. Bak de mac ’n cheese 25-30 minuten in de hete oven, tot de kaas mooi bruin begint te worden.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt