Voor over alles? Jazeker, deze notenkrokant is zo achterlijk lekker dat je hem overal overheen gaat willen. Hij is bedoeld voor over hartige gerechten, maar stiekem is hij bij zoete dingen ook lekker. Voor over vanille-ijs bijvoorbeeld!
Notenkrokant voor salades
Hoe dan ook, ik kwam een recept voor nut brittle (Engels voor notenkrokant) tegen toen ik een recept voor een salade zocht. De salade heb ik nooit gemaakt, maar met de notenkrokant ben ik lekker gaan epxerimenteren.
Niet alleen wilde ik superkrokante noten en pitten, ik wilde ook graag dat het allemaal niet te zoet zou worden. Een beetje zoet is handig en lekker, maar teveel niet. Daarom heb ik maple syrup gebruikt. Wil je het nog minder zoet, vervang dan 2 el maple syrup door 2 el eiwit, zoals bij deze granola.
Verslavend lekkere notencrunch
Zoals gezegd, hij is lekker over alles. Van geroosterde rabarber tot salade en van traybake tot soep: je ziet maar. Bonustip: maak meteen een dubbele portie. De hoeveelheid in dit recept is genoeg voor 2-3x van eten, maar het is net chips, je let even niet op, en het is op.
Zo maak je 1 flinke pot notenkrokant:
- Wachttijd: 40 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- 125 gr pecannoten
- 75 gr pompoenpitten
- 3/4 tl fleur de sel of andere zoutvlokken
- 1 el za’atar
- 1 tl pimentón
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 4 el maple syrup
- 2 el extra vierge olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 135 graden. Hak de noten grof, of breek ze met je handen in stukken. Voeg de pompoenpitten toe, met het zout, de za’atar, de pimentón en zwarte peper naar smaak.
Schep de ingrediënten om. Schenk dan de olijfolie en de maple syrup er overheen. Meng alles weer goed door elkaar.
Spreid alles uit op een met bakfolie of bakpapier beklede bakplaat. Bak de notenkrokant 40 minuten, tot alles goudbruin is en de maple syrup bijna niet meer bubbelt.
Laat de notenkrokant helemaal afkoelen voor je hem in stukjes breekt. In een goed afgesloten pot of bak blijft de notenkrokant zeker 2 weken goed.
Laat hier weten wat je er van vindt