Lekkerste granola golden syrup

De lekkerste granola – met amandel, olijfolie en golden syrup

De lekkerste granola maak je heel eenvoudig zelf! Knapperig, met lekker grote brokken, krokante noten en een heleboel smaak.

Na jaren experimenteren ben ik eruit: met dit recept maak je echt de aller-aller lekkerste granola. Ik heb echt allerlei recepten geprobeerd, eerst van anderen en daarna van mezelf. Toen ik de olijfolie en zeezout van Denise Kortlever combineerde met amandelpasta en golden syrup van mezelf, gebeurde het: de lekkerste granola ooit!

Wat zit er in in de lekkerste granola?

Doorgaans meng ik de granen en noten zelf, maar als ik daar te lui voor ben, neem ik gewoon 2 zakken van deze granolamix, aangevuld met extra noten en de kokosvlokken. Ideaal wat mij betreft!

Eén ding zul je in mijn lekkerste granola ooit trouwens zeker niet vinden: gedroogd fruit. Ik ben dól op noten en zaden in mijn granola, maar gedroogd fruit vind ik ronduit goor erin.

Deze granola gaat hier thuis overal op en in. Natuurlijk met yoghurt en fruit, maar ook gewoon zo uit het vuistje als snack, als topping op oatmeal lattes of havermout, verzin het maar.

Granola bewaren

Maar mocht jij deze slechts af en toe gebruiken, geen nood: in een luchtdichte pot of bus blijft deze granola zeker een half jaar de lekkerste.

Ik ben trouwens ook waanzinnig blij met de foto’s die ik van deze granola gemaakt heb. Ik ben vaker enthousiast over mijn eigen beelden natuurlijk, maar deze voelen voor mij echt weer als een niveautje hoger.

Zo maak je 1 grote bus granola:

  • Kooktijd: 45 minuten

    Granola basis

  • 450 gr havervlokken
  • 250 gr noten naar keuze
  • OF
  • 700 gr Holie granola noten en zaden
  • Om er granola van te maken

  • 1,5 el amandelpasta
  • 1,5 el olijfolie
  • 70 gr golden syrup
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 ei
  • 25 gr kokosvlokken

Zo maak je het

Meng op een bakplaat de ingrediënten voor de granola basis. Roer in een kommetje de amandelpasta, de olijfolie, de golden syrup, het zout en de kaneel goed door elkaar. Scheid het ei, bewaar de dooier en kluts het eiwit schuimig. Voeg het eiwit toe in het kommetje en meng goed.

Zelf de lekkerste granola maken

Schenk het mengsel over de bakplaat en meng alles met een spatel of met je handen goed door elkaar.

Bak de granola gedurende 15 minuten. Voeg dan de kokosvlokken toe en meng goed. Bak vervolgens nog eens 15 minuten.

Laat de granola uit de oven op de bakplaat afkoelen, zo krijg je van die mooie brokken. Zorg dat je granola helemaal afgekoeld is voor je hem in een pot of bus stopt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt