Een snelle en makkelijke traybake met courgette die ideaal is voor doordeweeks. Dit is de perfecte traybake voor de lente: er is al courgette, er is nog zoete aardappel, en de feta en de notenkrokant maken het af.
Dol op traybakes
Ongeveer een jaar geleden kreeg ik van Bitterballenkoningin Ilona de titel Miss Traybake, en die is nog altijd even waar: ik ben DOL op traybakes. Megamakkelijk, alles op de plaat en klaar: I love it.
Ik houd enorm veel van koken, maar hoe chill is het als je alleen maar een plaat de oven in hoeft te schuiven?
Traybake met courgette
Deze traybake met courgette, zoete aardappel en romige feta is ook weer en topper: lekker snel in de oven, alles tegelijk op de plaat en extra lekker met notencrunch.
Die laatste maak je snel en makkelijk zelf met mijn recept. Voor extra veel smaak bestrooi je de traybake na het bakken nog met wat verse oregano, die perfect past bij de za’atar en de feta!
Zo maak je traybake met courgette, feta en zoete aardappel voor 2 personen:
- Wachttijd: 35 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- 400 gr zoete aardappel
- 1 middelgrote courgette
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1/2 tl zoutvlokken
- 2 tl za’atar
- 100 gr feta
- 1 takjes oregano
- notenkrokant naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakfolie.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes van iets minder dan 1 cm dik. Was de courgette en snijd hem in plakjes van ongeveer dezelfde maat.
Stort de groenten op de bakplaat en sprenkel de olijfolie er overheen. Strooi het zout en de za’atar over de groenten en hussel alles goed door elkaar.
Verkruimel ten slotte de feta over de traybake en rooster alles ca. 35 minuten, tot de groenten bruine randjes hebben en gaar zijn. Schep de traybake halverwege even om.
Hak tijdens het roosteren de blaadjes van de oregano grof.
Strooi aan tafel de notencrunch en de verse oregano over je portie traybake.
Laat hier weten wat je er van vindt