Alles voor de lekkerste kerstborrel

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Vermoedelijk word jij net als ik als je niet uitkijkt overspoeld met kerstborrels. Maar de allerlekkerste kerstborrel houd je natuurlijk gewoon zelf!

Alles voor de lekkerste kerstborrel

Borrelen met kerst

Met je favoriete hapjes, met lekkere drankjes en met de mensen die jij graag om je heen hebt. Je zou als je wilt zelfs een kerstdiner kunnen vervangen door een hele uitgebreide kerstborrel!

Voor zo’n uitgebreide borrel verwijs ik je graag naar het boek Borreltijd: daar staat alles in wat je daarvoor nodig hebt.

Alles voor de lekkerste kerstborrel

Weinig moeite, veel effect

Voor een “gewone” kerstborrel met lekkere hapjes en drankjes ben je bij mij echter absoluut aan het juiste adres. En omdat ik, zeker in de drukke kerstperiode, geloof in weinig moeite, veel effect, vallen mijn borreltips allemaal in die categorie.

Om te zorgen dat je nog wel een beetje plek overhoudt voor alle kerstdiners, heb ik bovendien gekozen voor kleine hapjes.

Hapjes voor de kerstborrel

Gefrituurde olijven. Al jaren favoriet, en het enige échte werk is het paneren. Dat gaat gelukkig verrassend snel!

Gefrituurde olijven met tahindip

Al veel langer en nog veel meer favoriet: dadels met spek uit de oven. Er zijn mensen die voor we een feestje geven, checken of we de dadels wel maken.

Dadels met spek uit de oven

Perfect om te dippen met een stapel flatbreads of om op broodjes te smeren: labneh. Kies je favoriete topping, of maak meerdere soorten, voor een fantastisch feestelijke tafel.

Alles voor de kerstborrel

Drankjes voor de kerstborrel

Bubbels met frambozen : het makkelijkste drankje is ook meteen ontzettend feestelijk en perfect geschikt als welkomstdrankje. Doe een paar nog bevroren diepvriesframbozen in elk glas, schenk er (alcoholvrije) bubbelwijn op en serveer direct.

Drankje voor kerst

Ben je net als ik dit jaar gebonden aan alcoholvrije drankjes, dan kan ik La Tulipe Zero van harte aanbevelen. De enige versie die ik ken die écht naar wijn smaakt. Of maak mocktails! Die kunnen allemaal natuurlijk ook als cocktail.

Deze mocktail met bloedsinaasappel en specerijen is een alcoholvrij drankje dat zó lekker is, dat ook de mensen die wel alcohol drinken liever voor deze variant kiezen. Perfect om de borrel mee te beginnen!

Mocktail met bloedsinaasappel en specerijen

Deze rabarbermocktail met cranberry staat hier nu in zwanger ben zeker weer op het menu deze december. Fris, lichtzoet en boordevol smaak. Met gin maak je er een alcoholische variant van.

Kerstcocktail

Fris en écht anders dan anders is de gin&tea. Alcohovrij kan hij ook, zonder gin of met een alcoholvrije variant zoals Seedlip.

Alles voor de lekkerste kerstborrel
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt