Hartige granola

Hartige granola? Toch niet om met yoghurt en fruit op te eten? Huuuh!

Nee zeker niet! Ik zag laatst een paar keer achter elkaar een hartige granola voorbij komen, en dat klonk mij óók heel idioot in de oren.

Hartige granola

Maar iets hartigs en knapperigs om over salade te strooien, dat klinkt dan wél weer heel fijn. Bijvoorbeeld rucola, nectarine en burrata.

Hartige granola

Of over de labneh, op de salmorejo of gazpacho, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Want ook over de romige avocadosoep is dit heerlijk. Zeker ook samen met het olijfkruim.

Hartige granola

Granola als snack

Nou ja, voor ik me er helemaal in verlies: dit is dus heel lekker. Sterker nog mijn hartige granola is net chips, dus daar blijf ik van eten, en jij vast ook. Net zo makkelijk als zelf zoete granola maken, maar dan dus voor de hele dag zo ongeveer!

Net als zoete granola maak je hartige granola van haver- of andere granenvlokken. Ik heb hiervoor een mengsel gebruikt met o.a. haver-, spelt- en boeweitvlokken.

Hartige granola

In de granola gebruik je trouwens één eiwit. De dooier wordt niet gebruikt in dit recept. Die kun je invriezen om op een later moment te gebruiken, bijvoorbeeld in roomijs.

Zo maak je een flinke pot hartige granola:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 150 gr havervlokken
  • 50 gr cashewnoten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 1,5 el nigellazaadjes
  • 1/2 el korianderzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1/2 tl chilivlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el maple syrup
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 ei

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de havervlokken in een ruime kom. Hak de cashewnoten grof.

Doe de noten, de pompoenpitten, nigellazaadjes, korianderzaad, venkelzaadjes, en chilivlokken bij elkaar in een kom en roer om. Maal flink zwarte peper boven de kom

Split het ei en klop het eiwit los met de sojasaus, de maple syrup en de olijfolie tot het mengsel een beetje schuimt.

Hartige granola maken

Spatel dan het eiermengsel zorgvuldig door de droge ingrediënten heen, totdat alles bedekt is met een dun plakkerig laagje.

Stort dan de granola op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid hem goed uit. Bak de granola daarna een kwartier in de voorverwarmde oven. Schep je granola dan goed om en spreid weer uit. Bak de hem zo nogmaals een kwartier.

Haal de granola na het bakken uit de oven en laat hem op de bakplaat afkoelen zonder om te scheppen. Zo krijg je die mooie, grote brokken. Bewaar je hartige granola in een luchtdichte bus of pot.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.