Zomerse salade van tuinbonen en kiwi

Zomerse salade van tuinbonen en kiwi

Geïnspireerd door Joris Bijdendijk maakte ik deze salade van tuinbonen en kiwi. Klinkt misschien gek, maar deze combinatie wil je zeker proberen!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Wait what?! Tuinbonen en kiwi? Jazeker! Een tijdje geleden zag ik in een Insta story van culinaire held Joris Bijdendijk voorbijkomen dat hij thuis een salade maakte van tuinbonen, kiwi en basilicum.

Zomerse salade van tuinbonen en kiwi

Makkelijke salade met tuinbonen

Ik ben dol op tuinbonen en deze combinatie vond ik zo maf, dat ik hem wel moest namaken. Wow, wat was dat lekker! Daarnaast is deze salade heel gemakkelijk en snel: er gaan maar 5 ingrediënten in en één daarvan is peper.

Deze salade is uiteraard het lekkerst met verse, zelfgedopte tuinbonen. Maar ja, ik ben ook maar een mens (en moeder van een peuter én een baby…), dus maak ik deze salade doorgaans gewoon met tuinbonen uit de diepvries. Ook lekker, en nog sneller. Gebruik je verse tuinbonen, dan heb je ongeveer 800 gram ongedopte bonen nodig voor dit recept.

Zomerse salade van tuinbonen en kiwi

Vegan salade met tuinbonen en kiwi

Deze vegan salade is heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Ook op een tafel vol (mediterrane) gerechtjes is deze salade van tuinbonen en kiwi een welkome aanvulling.

Wat je trouwens ook doet: gebruik hiervoor de allerbeste olijfolie die je hebt. De olijfolie draagt deze salade, dus doe daar vooral niet te zuinig mee.

Tuinbonensalade van Joris Bijdendijk

Geinige anekdote over Joris Bijdendijk: in 2016 kreeg ik voor mijn verjaardag een kookworkshop bij hem cadeau van mijn man. Ik kreeg verspreid over de dag meerdere hints om te raden wat mijn cadeau was. Hij had een heel lijstje, maar na de hints “Montpellier” en “het is in Noord-Holland” vroeg ik in mij onschuld of het een kookworkshop van Joris was.

Ik heb mijn man zelden zó verbaasd zien kijken “hoe kan je dat nou al raden?!” Was trouwens een erg toffe workshop, en zoals iedereen die in Montpellier gewoond heeft (je vous vois mes chers amis!) was ook Joris nog altijd lyrisch over de stad.

Salade van tuinbonen en kiwi

Zo maak je zomerse salade van tuinbonen en kiwi voor 2 personen:

 • Kooktijd: 15 minuten
 • 250 gr (diepvries)tuinbonen, gedopt gewicht (ca. 800 gr ongedopt)
 • 4 kiwi’s
 • 3 el van je beste extra vierge olijfolie
 • 10 gr basilicum

Zo maak je het

Dop de tuinbonen als dat nog niet gebeurd is. Kook de gedopte tuinbonen in ongeveer 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet de bonen af, spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken.

Snijd de kiwi’s in stukjes. Doe de kiwi’s met de tuinbonen in een kom. Maal er zwarte peper over en schenk de olie erbij. Schep alles goed om.

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze grof. Schep de blaadjes luchtig door de salade. Serveer direct.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

 1. Leuk en heerlijk recept,
  Bedankt. Wat ook lekker is,
  Salade van tuinbonen met
  pastèque ( watermeloen) en jonge geitekaas.
  Uiteraard olijfolie, citroen, peper zout, wat munt en peterselie.
  .

Laat hier weten wat je er van vindt