Espresso granola met koriander en oranjebloesem

Een tijdje geleden maakte ik een heerlijke cake naar een recept van Yvette van Boven: met koffie en koriander. Het leek mij een hele maffe combinatie, maar het werkt echt perfect samen! En omdat ik nu eenmaal dol ben op koffie bij mijn ontbijt, besloot ik deze smaakcombinatie te gebruiken voor een espresso granola!

Espressogranola met koriander

Espresso granola met oranjebloesem

En omdat ik koffie en oranjebloesem óók een hele fijne combinatie vond, besloot ik ook oranjebloesem toe te voegen. Dat klinkt misschien een beetje maf, maar aangezien oranjebloesem en korianderzaad in Midden-Oosterse gerechten ook wel gecombineerd worden, leek het mij wel lekker.

Espressogranola met koriander

En ja hoor: een topcombinatie! Net zo knapperig als mijn amandelgranola, doordat er honing én eiwit ingaan. Het onderstaande recept is voldoende voor een flinke bus vol granola, zodat je lekker een tijdje vooruit kunt.

Wil je nóg meer koffie in je ontbijt? Gebruik dan de espressogranola voor een oatmeal latte!

Espresso granola oatmeal latte

Zo maak je 1 flinke bus granola:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 250 gr havervlokken
  • 75 gr pompoenpitten
  • 75 gr amandelen
  • 50 gr walnoten
  • 25 gr pistachenoten
  • 2 el amandelpasta
  • 90 gr honing
  • 1,5 el olijfolie
  • 2,5 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 2 el espressopoeder
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 0,5 tl grof zout
  • 1 ei

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de havervlokken in een grote kom. Voeg de pompoenpitten toe. Hak de noten grof en voeg ze ook toe. Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar.

Espresso granola met koriander

Roer in een kommetje de amandelpasta, olie, de honing goed door elkaar met de koriander, de kardemom, het espressopoeder, het oranjebloesemwater en het zout. Als je wilt, kun je nu een klein drupje proeven, want dit is echt idioot lekker.

Scheid het ei en doe het eiwit bij het honingmengsel. Klop het mengsel met een kleine garde tot het begint te schuimen. Giet het mengsel dan over de droge ingrediënten en meng alles met een spatel heel goed door elkaar, tot alles bedekt is met een dun plakkerig laagje.

Stort de espresso granola op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid hem goed uit. Bak de granola een kwartier in de voorverwarmde oven. Schep de espressogranola dan goed om en spreid weer uit. Bak de hem zo nogmaals een kwartier.

Haal de espresso granola na het bakken uit de oven en laat hem op de bakplaat afkoelen zonder om te scheppen. Zo krijg je die mooie brokken. Schep de de granola wanneer hij helemaal is afgekoeld goed om met de paranoten. Bewaar je espressogranola in een luchtdichte bus of pot. Op die manier blijft hij zeker drie maanden goed.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.


NIEUW! Em’s real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.


Gepubliceerd op 15 december 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply


NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.