Koude avocadosoep met olijvencrumble

Onlangs zag ik een recept voor avocadosoep voorbij komen. Nou vond ik die versie uiteindelijk minder lekker dan gehoopt, maar het concept leek me top. Daarom bedacht ik zelf deze koude avocadosoep.

Koude avocadosoep met olijvencrumble

Avocadosoep met olijf

Bovenop de soep gaat, als je dat wilt, een olijvencrumble. Die is niet alleen heerlijk op de avocadosoep, maar ook op bijvoorbeeld salmorejo of een romige risotto. Heerlijk umami!

Ik koos voor paarse olijven, met groene of zwart werkt het net zo goed, dus kijk maar wat je in huis hebt.

Koude avocadosoep met olijvencrumble

Versierse avocadosoep

Daarnaast deed ik er wat gezellige eetbare bloemetjes bovenop. Viooltjes zijn leuk, maar als je ook echt smaak wilt, zou ik kiezen voor oostindische kers. Check overigens altijd of je bloemen onbespoten zijn.

Zo maak je koude avocadosoep met olijvencrumble voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 3 minuten
  • Wachttijd: 1 uur 30 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

    Voor de olijvencrumble

  • 100 gr olijven zonder pit naar keuze
  • Voor de koude avocadosoep

  • 1 avocado, plus extra om te garneren
  • 2 limoenen
  • 1 komkommer
  • 1 jalapeñopeper
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 150 ml water

Zo maak je het

Olijvencrumble maken

Begin met de olijvencrumble. Giet hiervoor de olijven af en dep ze een beetje droog met keukenpapier. Stort ze vervolgens op een bord waar ze in één laag op passen. Doe de olijven 2 minuten op vol vermogen in de magnetron.

Verwarm dan de oven voor op 150 graden (hete lucht) en stort dan de olijven op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de olijven in 1-1,5 uur drogen in de oven. Check af en toe of ze al droog zijn. Ze moeten droog aanvoelen, maar niet krokant zijn.

Laat de olijven afkoelen op de plaat, verkruimel ze en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje.

Koude avocadosoep

Snijd voor de soep de avocado in grove stukken. Doe ze in een blender of ik de maatbeker van een staafmixer. Knijp de limoenen er boven uit. Snijd de komkommer in grove stukken en voeg ook die toe.

Verwijder als je wilt de pitjes van de jalapeñopeper en snijd die vervolgens in grove stukken. Doe ook de peper, met de koriander het water en zout naar smaak bij de avocado.

Pureer alles vervolgens tot een gladde soep. Proef, en maak indien nodig op smaak met zout. Als je de soep te dik vind, kun je nog wat water toevoegen.

Laat de avocadosoep vervolgens in de koelkast ijskoud worden. Serveer met de olijvencrumble en desgewenst nog wat blokjes avocado.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 6 augustus 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply