Hapjes en drankjes voor oudejaarsavond

De leukste manier van oudejaarsavond vieren vind ik toch om gewoon thuis te zijn met familie en/of vrienden en een avond lang lekkere hapjes te eten. Mijn favoriete hapjes voor oudejaarsavond, mét bijpassende drankjes, zet ik hier voor je op een rijtje. Maak ze (ook) allemaal, of kies er één of twee uit. Doe wat je wilt!

Hapjes voor oudejaarsavond

Naast zelfgemaakte hapjes, serveer ik op oudejaarsavond altijd oesters. Zo doen ze dat in Frankrijk, met de champagne er alvast naast. Veel lekkerder dan champagne met oliebol, en een prima reden om de fles een paar uur eerder op te doen! Daarnaast vind ik een kaasplankje en droge worst ook altijd erg fijn voor zo’n hele avond hapjes. Zelfs toen H er net twee weken was, stonden deze drie hapjes dus mét champagne erbij op tafel op oudejaarsavond.

Borrelhapjes

Hapjes voor oudejaarsavond

Al jaren de grote favoriet op elke borrel hier in huis: dadels met spek uit de oven. Er gaat werkelijk geen feestje voorbij hier in huis of ze staan op tafel. Sterker nog, we nemen ze op verzoek ook regelmatig mee naar borrels bij anderen.

Hapjes voor oudejaarsavond

De nieuwe hit van dit jaar: zelfgemaakte vegan krokante tuinbonen. Toegegeven, het kost wat meer tijd dan de dadels met spek, maar wauw wat is dit lekker zeg! Als je bovendien een flinke bakplaat vol maakt, heb je meer dan genoeg voor oudejaarsavond én om het nieuwe jaar goed te beginnen. Als je ze vanavond even klaarzet, is het morgen nauwelijks werk meer.

Hapjes voor oudejaarsavond

Vanavond even mixen, morgenavond pronken: met deze roquefortterrine stijgt jouw kaasplankje morgenavond boven zichzelf uit. Eenvoudig te maken, geweldig om te serveren en bovenal natuurlijk ontzettend smakelijk.

Roquefortterrine

Wil je graag iets warms bij de borrel? Deze saucijzenbroodjes met appel zijn de perfecte hapjes voor oudejaarsavond. Makkelijk te maken en véél lekkerder dan uit de winkel. Je kunt ze bovendien prima voorbereiden en ’s avonds alleen nog even opwarmen.

Hapjes voor oudejaarsavond

Drankjes voor oudejaarsavond

Naast champagne – of beter nog, crémant of cava, want goedkoper en vaak nog lekkerder ook – is het natuurlijk ook leuk om extra feestelijke drankjes te serveren. Gooi eens wat bevroren frambozen in je glas bubbels!

Hapjes voor oudejaarsavond

Liever alcoholvrij? Kies dan voor deze mocktail met rabarber en cranberry. Die kun je trouwens als je dat toch liever doet ook in een alcoholische variant maken.

Cocktail met rabarber en cranberry (met of zonder alcohol)

Meer fijne cocktails vind je hier.

Gepubliceerd op 28 december 2018

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply