Bruschetta met biet

Bruschetta met biet

Een prachtig gekleurd hapje dat ook nog eens heerlijk smaakt, dat is deze bruschetta met biet! Krokant, romig en vol van smaak.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Wat een plaatje hè? Deze bruschetta met biet bedacht ik voor mijn comfort food kerstmenu geïnspireerd door mijn eigen foto’s van deze burger. Biet met groen, dát wilde ik.

En dus ging ik nadenken over wat er allemaal lekker is met biet, én hoe ik dat zo kon combineren dat ik ook die mooie kleuren zou krijgen. Bij biet heb ik altijd een vage connotatie van Rusland. Een soort van analogie met blini’s of zoiets.

Bruschetta met biet

Dat werd biet met mierikswortel, én biet et dille. Want biet en gerookte zalm zijn allebei lekker met mierikswortelroom, gerookte zalm is lekker met dille, dus dan is biet vast ook lekker met dille.

Doperwt leek me top voor het visuele aspect, maar sluit qua smaak ook goed aan bij biet: allebei zoetig en licht gronderig. Knapperig geroosterde stokbrood eronder en warempel: bruschetta met biet bleek een belachelijk goede combinatie, zowel visueel als qua smaken.

Bruschetta met doperwt en biet

Kan perfect op zichzelf, maar ook als onderdeel van een groter voorgerecht met meerdere kleine hapjes, zoals de klassieke oesters en en hummusglaasjes uit het comfort food kerstmenu.

Bruschetta met biet als één van de hapjes bij een uitgebreide borrel is trouwens ook een topidee! Als je trouwens de crème fraîche vervangt door haverroom met een kneepje citroensap, is de bruschetta vegan.

Bruschetta met biet

Je hebt voor dit recept 1 afgekoeld gaar bietje nodig. Dit doe ik vaak door een bietje mee te roosteren als er iets anders in de oven staat, maar met gekookte biet uit de supermarkt werkt het ook perfect.

Het complete comfort food kerstmenu

Het hele comfort food kerstmenu, compleet met boodschappenlijst, vind je hier!

Zo maak je 2 bruschette met biet:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 6 dikke sneden stokbrood
  • 1 gare biet
  • 1 tl citroensap
  • 40 gr diepvriesdoperwten
  • 2 takjes dille, plus extra ter garnering
  • 2 tl extra vierge olijfolie
  • wasabi of mierikswortel naar smaak
  • 2 el crème fraîche

Zo maak je het

Rooster het stokbrood in de oven of de broodrooster. Snijd ondertussen de biet in hele kleine blokjes. Meng de blokjes biet met het citroensap.

Doe de doperwten in een hittebestendige schaal en overgiet met kokend water. Laat even staan. Snijd ondertussen de dille fijn. Giet de doperwten af en prak of pureer ze vervolgens met de dille en de olijfolie. Proef en maak op smaak met zout en peper.

Bietjes bruschetta

Meng de crème fraîche met de wasabi of mierikswortel naar smaak. Ik gebruik ongeveer 1 tl op 2 el crème fraîche. Let op: het mengsel moet flink naar mierikswortel smaken, anders proef je er straks niets meer van.

Bouw dan de bruschetta op: smeer een dun laagje crème fraîchemengsel op elke snee brood. Verdeel daarna de erwtenpuree erover. Leg daar stukjes biet bovenop en maak af met een schepje mierikswortelroom. Garneer als je wilt met een flintertje dille.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt