Eten in de vakantie – drankjes en ijs

Eten in de vakantie

Vakantie is natuurlijk pas écht vakantie met een ijsje en een drankje erbij! Toen ik nog een klein Emmaatje was, hoorde dat er helemaal bij: op vakantie kreeg ik iedere dag een ijsje. Die gewoonte heb ik losgelaten, maar nog altijd ben ik dol op ijs. En vrolijker dan een gezellig drankje, liefst natuurlijk mét een rietje en een parapluutje, kan ik het niet verzinnen. Drankjes en ijs konden dan ook niet ontbreken in deze zomerserie!

Drankjes en ijs

Frisse en vrolijke drankjes en mooie ijsjes, ik ben er dol op! Niks zo lekker als in een hangmat een beetje van een ijsje snoepen en aan een drankje lurken. Mijn favorieten vind je daarom hier!

Als je op zoek ben naar frisheid, is dit ijsje een absolute kampioen: komkommer-muntsorbet met gin! Eigenlijk een ijsje en een drankje ineen dus ook nog. Natuurlijk kun je de gin ook weglaten als je dat liever doet.

Komkommer-muntsorbet

Liever roomijs? Dit perzikijs met honing en lavendel is werkelijk fantastisch. Delicaat van smaak en waanzinnig lekker. Op zichzelf al een compleet dessert, maar natuurlijk ook lekker naast een stukje taart!

Perzikijs met lavendel

Deze citroen-muntlimonade is het meest frisse drankje dat je je kunt voorstellen. Heel licht gezoet, maar vooral met heel veel frisse smaak!

Citroen-muntlimonade

Zo op de valreep van het aardbeienseizoen is deze aardbeiensorbet met basilicum en peper ook een feestje op je bord. Nog één keer aardbeien! De combinatie met basilicum en peper is inmiddels klassiek en ook in ijs is dit een goed idee.

Aardbeiensorbet met zwarte peper

Koffie nodig? Deze zomerse versie ervan dronk ik op onze reizen in Amerika vaak en graag. Met Nutella of crème de marrons voor een heerlijke twist!

Frappuccino

Liever iets lichters? Maak dan eens ijskoffie met oranjebloesem!

IJskoffie met oranjebloesemwater

En als allerlaatste, maar misschien ook wel als allerlekkerste: gemarmerd frambozenroomijs.

Frambozenroomijs

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt