Eten in de vakantie – drankjes en ijs

Eten in de vakantie

Vakantie is natuurlijk pas écht vakantie met een ijsje en een drankje erbij! Toen ik nog een klein Emmaatje was, hoorde dat er helemaal bij: op vakantie kreeg ik iedere dag een ijsje. Die gewoonte heb ik losgelaten, maar nog altijd ben ik dol op ijs. En vrolijker dan een gezellig drankje, liefst natuurlijk mét een rietje en een parapluutje, kan ik het niet verzinnen. Drankjes en ijs konden dan ook niet ontbreken in deze zomerserie!

Drankjes en ijs

Frisse en vrolijke drankjes en mooie ijsjes, ik ben er dol op! Niks zo lekker als in een hangmat een beetje van een ijsje snoepen en aan een drankje lurken. Mijn favorieten vind je daarom hier!

Als je op zoek ben naar frisheid, is dit ijsje een absolute kampioen: komkommer-muntsorbet met gin! Eigenlijk een ijsje en een drankje ineen dus ook nog. Natuurlijk kun je de gin ook weglaten als je dat liever doet.

Eten in de vakantie - drankjes en ijs

Liever roomijs? Dit perzikijs met honing en lavendel is werkelijk fantastisch. Delicaat van smaak en waanzinnig lekker. Op zichzelf al een compleet dessert, maar natuurlijk ook lekker naast een stukje taart!

Eten in de vakantie - drankjes en ijs

Deze citroen-muntlimonade is het meest frisse drankje dat je je kunt voorstellen. Heel licht gezoet, maar vooral met heel veel frisse smaak!

Eten in de vakantie - drankjes en ijs

Zo op de valreep van het aardbeienseizoen is deze aardbeiensorbet met basilicum en peper ook een feestje op je bord. Nog één keer aardbeien! De combinatie met basilicum en peper is inmiddels klassiek en ook in ijs is dit een goed idee.

Eten in de vakantie - drankjes en ijs

Koffie nodig? Deze zomerse versie ervan dronk ik op onze reizen in Amerika vaak en graag. Met Nutella of crème de marrons voor een heerlijke twist!

Eten in de vakantie - drankjes en ijs

En als allerlaatste, maar misschien ook wel als allerlekkerste: gemarmerd frambozenroomijs.

Gemarmerd frambozenroomijs

Gepubliceerd op 31 juli 2017

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.