Citroen-muntlimonade

Citroen-muntlimonade

Zelfgemaakte limonade

Onlangs las ik een recept voor citroenlimonade dat veel makkelijker was dan alle andere recepten die ik kende. Ik zag altijd nogal op tegen het zelf maken van limonade, omdat ik geen zin had om siroop in te koken en anderszins moeilijk te doen. Het recept dat ik las, heb ik aangepast tot deze superfrisse, zomerse citroen-muntlimonade. Het is haast geen werk, en ontzettend lekker!

Limonade met citroen en munt

Voor deze citroen-muntlimonade hoef je geen siroop te maken en het is dan ook zo klaar. Het enige nadeel is dat op ook echt op is, als de kan leeg is! Ik perste mijn citroenen met een elektrische citruspers, maar je hebt er niet zo veel nodig, dus met de hand kan het ook.

Citroen-muntlimonade

Wachttijd: 1 uur
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor 1,25 liter citroen-muntlimonade:

  • 4 citroenen
  • 20 muntblaadjes
  • 2 el honing
  • 1 liter water
  • ijsblokjes

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Breng het water aan de kook. Zodra het kookt, zet je waterkoker of gas uit en doe je het water in een maatbeker of kan. Voeg de honing toe en roer tot die is opgelost voeg dan de muntblaadjes toe. Laat het geheel wat afkoelen en zet dan in de koelkast tot het ijskoud is.

Zelf limonade maken

Doe de citroenen in een bak heet water. Op die manier komt er meer sap vrij. In totaal heb je 200 ml sap nodig. Ik had daarvoor drie citroenen nodig, maar de opbrengst per citroen verschilt vaak nogal. Je kunt het citroensap zeven als je wilt, maar dat vond ik niet nodig. Vis de muntblaadjes uit het koude water en meng met het citroensap. Zet weer in de koelkast, het citroensap is immers een beetje warm.

Overigens heb ik uiteindelijk 50 ml extra citroensap toegevoegd, maar daardoor vond mr. Em ‘m juist te zuur. Helemaal afhankelijk van je eigen smaak, dus proef voor het serveren goed of je de limonade zuur en zoet genoeg vindt!

Als je citroen overhoudt, snijd daarvan dan mooie plakjes voor in je limonade. Serveer met die plakjes citroen, takjes munt en véél ijs!

Citroen-muntlimonade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.