Citroen-muntlimonade

Citroen-muntlimonade

Citroen-muntlimonade: superfris, heerlijk zomers, heel snel klaar en ontzettend lekker. Deze citroen-muntlimonade heeft alles mee!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

UPDATE: deze heerlijke citroen-muntlimonade heb ik in 2021 opnieuw gefotografeerd. Dat was hoog tijd, want ik ken eigenlijk niet één ander drankje dat zo heerlijk fris en zomers is!

Onlangs las ik een recept voor citroenlimonade dat veel makkelijker was dan alle andere recepten die ik kende.

Ik zag altijd nogal op tegen het zelf maken van limonade, omdat ik geen zin had om siroop in te koken en anderszins moeilijk te doen. Het recept dat ik las, heb ik aangepast tot deze superfrisse, zomerse citroen-muntlimonade. Het is haast geen werk, en ontzettend lekker!

Citroen-muntlimonade

Limonade met citroen en munt

Voor deze citroen-muntlimonade hoef je geen siroop te maken en het is dan ook zo klaar. Het enige nadeel is dat op ook echt op is, als de kan leeg is!

Ik perste mijn citroenen met een elektrische citruspers, maar je hebt er niet zo veel nodig, dus met de hand kan het ook.

Zo maak je 1,25 liter citroen-muntlimonade:

  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 4 citroenen
  • 20 muntblaadjes
  • 2 el honing
  • 1 liter water
  • ijsblokjes

Zo maak je het

Breng het water aan de kook. Zodra het kookt, zet je waterkoker of gas uit en doe je het water in een maatbeker of kan. Voeg de honing toe en roer tot die is opgelost voeg dan de muntblaadjes toe. Laat het geheel wat afkoelen en zet dan in de koelkast tot het ijskoud is.

Zelf citroen-muntlimonade maken

Doe de citroenen in een bak heet water. Op die manier komt er meer sap vrij. In totaal heb je 200 ml sap nodig. Giet het sap in een kan.

Ik had daarvoor 4 citroenen nodig, maar de opbrengst per citroen verschilt vaak nogal. Je kunt het citroensap zeven als je wilt, maar dat vond ik niet nodig. 

Zelfgemaakte limonade

Schenk het muntwater door een zeef in de kan bij het citroensap. Zet de limonade in de koelkast, en laat helemaal afkoelen.

Proef voor je de limonade serveert nog een keertje of je er meer citroensap in wilt. Serveer de limonade met plakjes citroen, takjes munt en ijsblokjes.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. Aantal: 15

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt