Aardbeiensorbetijs met basilicum en zwarte peper

Zelf ijs maken

Meer is altijd beter, dus meer ijs! Het er immers weer voor. IJs voor grote mensen: aardbeiensorbetijs met basilicum en zwarte peper. Niet moeilijk om te maken, maar het kost wel even wat tijd. Maar echt niet meer tijd dan je op een doordeweekse avond hebt, dus ik doe m gewoon lekker op een doordeweekse dinsdag.

Aardbeiensorbetijs met basilicum en zwarte peper

Peper in mijn ijs?

Misschien heb je wel eens aardbeien met zwarte peper gegeten. Zo niet: probeer het eens. Het is echt een geweldige combinatie. Net zoals aardbeien met extra vierge olijfolie en aardbeien met basilicum. Die laatste combineer ik hier ook nog eens met peper. De moeite waard!

Meer zin in roomijs?

Je vindt hier perzikroomijs met honing en lavendel en gemarmerd frambozenroomijs.

 

Wachttijd: 2 uur
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 porties aardbeiensorbetijs met basilicum en zwarte peper:

  • 375 gr aardbeien
  • 80 gr suiker
  • 100 ml water
  • 1 el vers citroensap
  • 2 el limoncello (te vervangen door 2 el citroensap als je geen drank in je ijs wilt)
  • 5 blaadjes basilicum
  • Versgemalen zwarte peper

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Zelf sorbet maken

Pureer de aardbeien (dit gaat het makkelijkst met een staafmixer in een maatbeker) en wrijf de puree door een zeef. Ik laat de zeef altijd nog even boven de kom hangen, zodat echt alle strawberry goodness in de kom belandt, en nauwelijks meer dan de pitjes in de zeef achterblijft (de prut en pitjes kun je vervolgens met een lepel uit de zeef schrapen om zelf op te eten: superlekker en ondertussen ook nog gezond).

Aardbeienijs

Giet de aardbeienpuree in een maatbeker. Roer het citroensap en de limoncello door de aardbeienpuree. Snijd de basilicum fijn en roer onmiddellijk daarna door de aardbeienpuree. Maal zwarte peper naar smaak boven de puree: ik ben dol op aardbeien met zwarte peper, maar als je deze smaakcombinatie nog niet kent, begin dan vooral voorzichtig.

Aardbeiensorbet

Spoel de maatbeker uit met het water. Giet dit in een steelpan en voeg de suiker toe. Breng aan de kook, laat 1 minuut borrelen en laat vervolgens afkoelen. Roer de suikerstroop door het aardbeienmengsel en zet de maatbeker in de koelkast. Als het mengsel koud is, maak je er volgens de instructies van je ijsmachine ijs van.

Heb je geen ijsmachine, doe het ijs dan in een diepvriesdoos in de vriezer en klop gedurende 2-4 uur (hangt af van de capaciteit van je vriezer) iedere 20 minuten met een vork om, tot het de structuur van sorbetijs heeft.

Aardbeien met zwarte peper

Serveer je sorbet zo, bedruppeld met wat extra vierge olijfolie, of naast bijvoorbeeld een stuk taart!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.