Ben jij ook zo dol op de combinatie van aardbeien en zwarte peper, al dan niet met olijfolie? Ik wel! Daarom vind ik deze aardbeiensorbet met zwarte peper ook zo lekker.
UPDATE: dit recept heb ik in 2021 vereenvoudigd én voorzien van nieuwe foto’s.
Zelf ijs maken
IJs voor grote mensen: aardbeiensorbetijs met zwarte peper. Niet moeilijk om te maken, maar het kost wel even wat tijd. Maar echt niet meer tijd dan je op een doordeweekse avond hebt, dus ik doe ‘m gewoon lekker op een doordeweekse dinsdag.
Een ijsmachine is hiervoor handig, maar niet nodig. Een zelfvriezende neemt nogal veel plek in, daarom heb ik er eentje die ik zelf moet koelen, namelijk deze.
Aardbeiensorbet met peper?!
Misschien heb je wel eens aardbeien met zwarte peper gegeten. Zo niet: probeer het eens. Het is echt een geweldige combinatie. Net zoals aardbeien met extra vierge olijfolie en aardbeien met basilicum. In deze aardbeiensorbet gaat zwarte peper én olijfolie. Basilicum is hier trouwens ook heerlijk bij.
Zo maak je 4 porties aardbeiensorbetijs met basilicum en zwarte peper:
- Wachttijd: 2 uur
- Kooktijd: 30 minuten
- 375 gr schoongemaakte aardbeien
- 80 gr suiker
- 100 ml water
- 1 el vers citroensap
- 1 el extra vierge olijfolie
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Zo maak je het
Zelf aardbeiensorbet maken
Maak eerst de suikersiroop: doe het water en de suiker in een pannetje, breng aan de kook, laat 1 minuut borrelen en laat vervolgens even afkoelen.
Pureer ondertussen de aardbeien met een staafmixer in een maatbeker. Hang een zeef boven een kom en stort de aardbeienpuree hier in. Wrijf de puree door de zeef met een lepel. Laat de zeef daarna nog even hangen, en schraap ten slotte de onderkant van de zeef goed schoon.
Aardbeienijs
Giet de aardbeienpuree terug in de maatbeker en voeg het citroensap, de olijfolie, de suikersiroop en zwarte peper naar smaak toe.
Zet de maatbeker in de koelkast en laat het mengsel door en door koud worden.
Aardbeiensorbet
Maak van het ijskoude aardbeienmengsel volgens de instructies van je ijsmachine sorbetijs. Heb je geen ijsmachine, doe het ijs dan in een diepvriesdoos in de vriezer en klop gedurende 2-4 uur (hangt af van de capaciteit van je vriezer) iedere 20 minuten met een vork om, tot het de structuur van sorbetijs heeft.
Aardbeien met zwarte peper
Serveer je sorbet zo, bedruppeld met wat extra vierge olijfolie, en/of met wat basilicum.
P.S. De link naar bol in dit artikel is een affiliate link. Als jij via deze link iets koopt, kost het jou niets extra, maar krijg ik wel een klein percentage commissie. Daar maak je me dus erg blij mee!
Laat hier weten wat je er van vindt