Frappuccino

Bij het begin van de zomer hoort natuurlijk ook een verfrissend drankje. Toen we vorig jaar in New York waren, lag om de hoek bij ons hotel een Coffee Bean & Tea Leaf en daar hadden ze de lekkerste iced lattes en frappuccino’s die ik ooit gedronken heb. Natuurlijk moest ik, eenmaal thuis, proberen die na te maken, en met deze frappuccino kom ik aardig in de buurt.

Frappuccino

Zelf frappuccino maken

Je kunt een frappuccino natuurlijk met van alles op smaak maken, van vanillesuiker tot siroop op honing. Het lekkerste vind ik echter nutella of kastanjepuree. Deze frappuccino met kastanjepuree bedacht ik toen ik crème de marrons over had van het maken van deze panna cotta. Met deze frappuccino maak je de crème de marrons zo op. Ik koop mijn crème de marrons altijd in de Franse supermarkt, in kleine blikjes of grote potten.

Koffie voor je frappuccino

De espresso zet ik meestal gewoon ’s morgens als we toch koffie maken. Ik zet er dan 2 extra, dat is precies 100 ml bij mijn espressoapparaat. Die knal ik dan meteen in de koelkast, zodat ik ’s middags of de volgende ochtend frappuccino kan maken.

Vegan frappuccino

Uiteraard maak je deze frappuccino’s net zo makkelijk met plantaardige melk. Sojamelk vind ik niet lekker, maar amandelmelk of een andere notenmelk is heerlijk hierin. Aangezien crème de marrons niets anders is dan tamme kastanje met suiker, is je frappuccino dan ook meteen (koe)melkvrij.

Zo maak je 2 frappuccino’s:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 8 ijsklontjes
  • 100 ml ijskoude espresso
  • 200 ml ijskoude (noten)melk
  • 3 el crème de marrons of 2 el nutella

Zo maak je het

Frappuccino maken

Maal de ijsklontjes in een blender of het maalbakje van de staafmixer tot sneeuw. Zorg dat je echt geen ijsklontjes meer ziet. Doe dan de espresso bij het ijs en mix kort. Voeg dan de helft van de melk en de crème de marrons of nutella toe en mix tot een egaal geheel. Proef: ik vond zo de smaken nog niet genoeg in balans, dus ik voegde de andere helft van de melk toe. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om 50 ml melk toe te voegen.

Het resultaat moet dik, romig, en een beetje slushy zijn, met een volle koffiesmaak en een fijne zoete toets. Extra lekker met een rietje. Of twee.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.