Frappuccino

Frappuccino

Het lekkerste drankje bij warm weer? Een lichtzoete frappuccino! Die maak je heel eenvoudig en snel zelf. Hoe? Dat lees je hier.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Bij het begin van de zomer hoort natuurlijk ook een verfrissend drankje. Toen we vorig jaar in New York waren, lag om de hoek bij ons hotel een Coffee Bean & Tea Leaf en daar hadden ze de lekkerste iced lattes en frappuccino’s die ik ooit gedronken heb. Natuurlijk moest ik, eenmaal thuis, proberen die na te maken, en met deze frappuccino kom ik aardig in de buurt.

UPDATE: dit recept is in 2021 voorzien van nieuwe foto’s een vereenvoudigde receptuur

Frappuccino

Zelf frappuccino maken

Je kunt een frappuccino natuurlijk met van alles op smaak maken, van vanillesuiker tot siroop op honing. Het lekkerste vind ik echter nutella of kastanjepuree. Deze versie met kastanjepuree bedacht ik toen ik crème de marrons over had van het maken van deze panna cotta. Met deze frappuccino maak je de crème de marrons zo op. Ik koop mijn crème de marrons altijd in de Franse supermarkt, in kleine blikjes of grote potten.

IJskoude espresso

De espresso zet ik meestal gewoon ‘s morgens als we toch koffie maken. Ik zet er dan 2 extra. Die zet ik dan meteen in de koelkast, zodat ik ‘s middags of de volgende ochtend frappuccino kan maken.

Frappuccino

Vegan frappuccino

Uiteraard maak je deze frappuccino’s net zo makkelijk met plantaardige melk. Sojamelk vind ik niet lekker, maar amandelmelk of een andere notenmelk is heerlijk hierin. Aangezien crème de marrons niets anders is dan tamme kastanje met suiker, is je frappuccino dan ook meteen (koe)melkvrij.

Zo maak je 2 frappuccino’s:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 8 ijsklontjes
  • 1 el crème de marrons of nutella
  • 2 shots ijskoude espresso
  • 200 ml ijskoude (noten)melk

Zo maak je het

Doe het ijs met de crème de marrons, de koffie en de helft in een blender, mixer of staafmixerbeker. Maal tot een egaal geheel. Proef of je nog meer melk wilt gebruiken. Voeg zo nodig nog meer melk toe.

Waarschijnlijk is je frappuccino nu nog heel vloeibaar, maar hij wordt vanzelf dik en romig wanneer je hem over twee glazen verdeelt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt