Komkommer-muntsorbet met gin

De inspiratie voor deze komkommer-muntsorbet met gin ligt in New York. Daar proefde ik in de East Village roomijs met verse munt en chocolate chips. De dag erop dronk ik een komkommer-ginmojito (op de foto naast een frambozenmojito, dus dat belooft nog wat!) op een dakterras. Beide waren afzonderlijk heerlijk, maar ze zetten mijn hoofd ook aan het werk: wat kon ik hier nou eens voor lekkers van maken? Deze superfrisse komkommer-muntsorbet met gin gemaakt met veel verse munt was het resultaat!

Komkommer-muntsorbet met gin

Zelf ijs maken

Wat het gebruiken van een ijsmachine betreft: ik vind het ontzettend handig, omdat ik met enige regelmaat zelf ijs maak, maar voel je niet geroepen om voor dit recept een ijsmachine te kopen. Sorbetijs kun je ook maken door het ijsmengsel in de vriezer te zetten in een koelkastbakje en het mengsel elke twee uur stevig door te kloppen.


Komkommer-muntsorbet met gin

 

Zo maak je komkommer-muntsorbet met gin voor 4 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 2 komkommers
  • 75 gr suiker
  • 20 gr muntblaadjes (een grote bos van de Turkse supermarkt is ruim voldoende, een bosje van de gewone supermarkt is zeker te weinig)
  • 1 limoen
  • 3 el gin

Zo maak je het

Zorg dat je ijsmachine –  als je die gebruikt – indien nodig gekoeld is!

Zelffgemaakte sorbet

Verwarm in een steelpannetje 150 ml water met de suiker al roerend tot de suiker is opgelost. Doe 15 gram muntblaadjes in de siroop en laat de siroop zo afkoelen.

img_3208 (2)_

Sorbet met komkommer

Schil de komkommers, snijd ze in stukken en schraap de zaadlijsten er met een lepeltje uit. Weeg 375 gram af. De rest (niet zo veel, als het goed is) gebruik je niet, knaag die weg of verwerk in een salade. Doe de komkommer in een blender of keukenmachine en pureer tot een hele fijne massa. Werk deze massa door een zeef in een maatbeker of kom. De pulp die aan de onderkant van de zeef zit, kun je in je ijs verwerken, wat er in de zeef achterblijft is te grof voor smooth sorbet.

img_3210 (2)_

Sorbet met munt

Hak de overgebleven 5 gram munt fijn en voeg toe aan de gezeefde komkommer. Zeef de muntblaadjes uit de suikersiroop en voeg ook de siroop toe aan de komkommer. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de pulp. Voeg ten slotte de gin toe. Roer het geheel goed door en laat in de ijskast door en door koud worden.

Verwerk het koude mengsel volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine tot sorbet. Heerlijk met bijvoorbeeld deze abrikozen-geitenkaastaartjes, maar ook met deze grote abrikozentaart, chocoladetaartjes of koekjes!

Komkommer-muntsorbet met gin

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 1 juli 2015

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply