De beste plekken om in Leiden te borrelen en snoepen

Eerder schreef ik al over ontbijten, lunchen en dineren in Leiden. Maar wat nou als je tussendoor ook nog iets wilt eten? Van winkelen en dingen ondernemen krijg je immers trek. Mijn favoriete adresjes om te borrelen en te snoepen in Leiden vind je hieronder.

Borrelen in Leiden

Taartjes eten

Taartjes eten in Leiden kan nog een beetje een zoektocht zijn, want een theesalon oid is er niet. Gelukkig hebben Borgman&Borgman ook een erg fijne selectie. Probeer vooral de gembertaart! Dat is niet alleen mijn persoonlijke favoriet, maar ook die van peuter H.

IJs en chocola

IJsjes om buiten op te eten en taartjes om mee te nemen koop je bij Soet Enso. Eigenaar Nils is van huis uit chocolatier, en vliegt regelmatig de wereld over om mensen zijn vak te leren en aan wedstrijden mee te doen.

Snoepen Leiden

Daarnaast maakt hij de meest fantastische taarten (zo ook onze bruidstaart én de taart toen we 5 jaar getrouwd waren!) en geweldig ijs. Probeer vooral ook de komkommersorbet! Ook de chocoladesorbet is waanzinnig.

En als er avocado-ijs, asperge-ijs of olijfolie-ijs is: doen! Wil je gebakjes of bonbons meenemen voor een picknick, dan ben je hier ook absoluut aan het juiste adres.

Thee en snoeperijen

Even uitpuffen met een taartje kan trouwens ook bij bakkerij Van Maanen, naast Borgmen&Borgman. Hier vind je een ruime keus in klassieke gebakjes.

Picknicken en borrelen in Leiden

De Franse bakker Mamie Gourmande heeft trouwens ook allerlei heerlijke Franse taartjes, macarons en ander lekkers (probeer vooral de croissant aux amandes) om lekker in een park op te eten.

Bij het naastgelegen zusje La Cuisine de Mamie pik je bovendien heerlijke borrelhapjes op, zoals hartige macarons (probeer zeker de geitenkaas met tijm!), droge worst en chips van Belles Chips Bon Goût.

Borrelen Leiden

Borrelen in Leiden

Zoals je van een studentenstad mag verwachten, kun je in Leiden uitstekend borrelen! Mijn absolute favoriet de laatste jaren in Proeflokaal 1574, waar ze een onwaarschijnlijk grote selectie wijnen per glas serveren.

Snoepen en borrelen in Leiden

Aan de overkant zit hun zusje, het Stadsbrouwhuis, met bijna net zoveel verschillende bieren op de tap. Allebei leuk, en totaal anders.

Burgerzaken en City Hall zijn, hoewel de namen anders doen vermoeden, ook allebei fijne borrelplekken, met heerlijke wijn.

Zoek je iets specialers, ga dan naar Wielinga, aan de overkant van de Nieuwe Rijn. Heerlijke wijnen en hapjes en ze zijn ontzettend gastvrij: ooit stond ik op een raar tijdstip met een groep van 7 voor de deur, en konden we zonder probleem lekker bij de haard komen zitten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt