Ovenkip met spek

Pittige winterse kip uit de oven

Dit recept voor ovenkip met spek is een variatie op een gerecht dat mijn vader vroeger vaak maakte. Pappiekip dus. De zomerse barbecueversie vind je hier, dit is mijn winterse variant daarop. Door de roze peper ook echt verwarmend, en dat mag wel met dit weer!

Ovenkip met spek

Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten voor ovenkip met spek voor 2 personen:

  • 2 kleine kipfilets (of 1 grote, bij minder trek)
  • 1 el roze peperkorrels
  • 2 tenen knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • 8-10 rechte plakken ontbijtspek

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Wrijf de knoflook en roze peper met grof zout naar smaak in een vijzel tot een pasta. Voeg olijfolie toe tot je een smeuiige massa hebt. Wrijf hier de kipfilets mee in.

Ovenkip met spek

Ovenkip met spek maken

Leg per kipfilet 4 plakken spek dakpansgewijs op een bord of snijplank. Leg er een kipfilet op en vouw het spek eromheen. Als het spek niet helemaal rondom past, kun je hier nog een 5e plak spek op leggen. Met wat cocktailprikkers kun je het spek vastzetten, maar dat is strikt genomen niet nodig.

Ovenkip met spek

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Braad de kipfilets hierin rondom aan, toe het spek licht begint te kleuren. Leg de filets daarna in en ovenschaal en bak gedurende 20 minuten in de oven. Lekker met (schorseneren)rösti, gevulde aubergines, ratatouille, gevulde tomaten, tianvenkel, puree of bijvoorbeeld mais uit de oven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.