Ovenkip met spek

Pittige winterse kip uit de oven

Dit recept voor ovenkip met spek is een variatie op een gerecht dat mijn vader vroeger vaak maakte. Pappiekip dus. De zomerse barbecueversie vind je hier, dit is mijn winterse variant daarop. Door de roze peper ook echt verwarmend, en dat mag wel met dit weer!

Ovenkip met spek

Zo maak je ovenkip met spek voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 2 kleine kipfilets (of 1 grote, bij minder trek)
  • 1 el roze peperkorrels
  • 2 tenen knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • 8-10 rechte plakken ontbijtspek

Zo maak je het

Wrijf de knoflook en roze peper met grof zout naar smaak in een vijzel tot een pasta. Voeg olijfolie toe tot je een smeuiige massa hebt. Wrijf hier de kipfilets mee in.

Ovenkip met spek

Ovenkip met spek maken

Leg per kipfilet 4 plakken spek dakpansgewijs op een bord of snijplank. Leg er een kipfilet op en vouw het spek eromheen. Als het spek niet helemaal rondom past, kun je hier nog een 5e plak spek op leggen. Met wat cocktailprikkers kun je het spek vastzetten, maar dat is strikt genomen niet nodig.

Ovenkip met spek

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Braad de kipfilets hierin rondom aan, toe het spek licht begint te kleuren. Leg de filets daarna in en ovenschaal en bak gedurende 20 minuten in de oven. Lekker met (schorseneren)rösti, gevulde aubergines, ratatouille, gevulde tomaten, tianvenkel, puree of bijvoorbeeld mais uit de oven!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 4 december 2014

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply