Vis uit de oven is in huize Em een standaardbereidingswijze. Weinig werk, altijd perfecte garing en je kunt werkelijk alle kanten op. Met een korstje, verpakt in spek, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. De dunne plakjes citroen bij deze kabeljauw waren een experiment, maar dat bleek ongelooflijk lekker. Alle reden dan ook om het recept met jullie te delen!
Spek om de kabeljauw?
Het lichtzoete van de vis past perfect bij het hartige spek en de frisse citroen. Voor het omwikkelen van de kabeljauw kun je het beste dungesneden, rechte plakjes ontbijtspek gebruiken. Dat klinkt ingewikkeld, maar AH verkoopt tegenwoordig zelfs zogenaamd “omwikkelspek”. Merkwaardigerwijs is dat overigens per kilo goedkoper dan gewoon ontbijtspek, maar dat is hier dus alleen maar handig.
Zo maak je kabeljauw met spek en citroen uit de oven:
- Kooktijd: 30 minuten
- 400 gr kabeljauwfilet, liefst aan 1 stuk, mag ontdooid uit de vriezer
- 100 gr ontbijtspek
- 1/2 biologische citroen, geschrobd
- een handje platte peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kabeljauw af en dep goed droog.
Drapeer de plakjes spek in een ovenschaal waar de vis in past. Snijd de citroen in flinterdunne plakjes en leg die op het spek. Het kan goed zijn dat je niet alle citroen nodig hebt. Strooi de peterselie over de citroen heen. Leg de vis er bovenop en vouw het spek er overheen.
Kabeljauw uit de oven
Sluit af met een laatste plakje spek en maal daar wat peper overheen. Schuif de schaal in de oven en bak de vis in 20-25 minuten tot het spek krokant en gebruind is en de kabeljauw mooi gaar. Serveer met bijvoorbeeld tuinbonen met room en citroen of bijvoorbeeld tian de légumes.
citroen | eten met kinderen | kabeljauw | lactosevrij | low carb | melkvrij | oven | vis | Zwangerproof
Iwan Lobato zegt
Heerlijk, prachtige verrassing in spek.
Emma van der Deijl zegt
Dankjewel voor je berichtje!