Bruschetta met tomaat en granaatappel

Crossover bruschetta met tomaat en granaatappel

Crossover bruschette! Maak zelf Italiaanse bruschette (ook wel bruschetta of crostini met een Middenoosterse twist door de granaatappel en peterselie.

De lekkerste bruschetta is wat mij betreft niet met tomaat alleen, maar met tomaat en…. granaatappel! Een crossover dus, tussen Italiaans en Midden-Oosters.

Bruschetta met tomaat en granaatappel

Bruschetta met tomaat

Even een pet peeve vooraf: je zegt dus broesketta. Meervoud: broeskettuh. Want jahaaaa, ch is een k in het Italiaans. Dus als je hierna nog broesjetta of broesjettaas zegt ben je af 😉

Verschil tussen crostini en bruschetta

Wat het verschil is tussen crostini en bruschette leerde ik pas kort geleden.: bruschette smeer je voor het roosteren in met olie, crostini erna. Bruschette wrijf je bovendien na het roosteren in met knoflook.

Bruschetta met tomaat en granaatappel

Tomaat met granaatappel

Tomaten en granaatappel combineerde ik voor het eerst in een recept uit Plenty More (aff.) van Ottolenghi. Later leerde ik dat deze combinatie ook altijd in de Turkse salade ezme gaat, maar op een knapperig broodje is dit dus ook heerlijk!

Zo maak je 10-15 crossover bruschette:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 afbakciabatta of een (afbak)stokbrood
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 400 gr smaakvolle, rijpe tomaten
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • platte peterselie naar smaak
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 1 1/2 el granaatappelmelasse
  • 60 gr granaatappelpitten (smokkelen met pitjes uit de vriezer is helemaal ok!)

Zo maak je het

Bruschetta maken

Bak de ciabatta (als je die gebruikt) volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en snijd in niet al te dunne plakken en laat deze even drogen.

Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Hak de peterselie grof. Snijd de knoflook doormidden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik 1 eetlepel van de olijfolie om de broodjes aan weerszijden met olie en bak op een rooster tot ze beginnen te bruinen, maar nog zacht zijn aan de binnenkant. Dit duurde bij mij 10-12 minuten. Wrijf de broodjes daarna in met het snijvlak van de knoflook.

Bruschette met tomaat en granaatappel

Meng voor de vinaigrette de azijn, melasse, de resterende 3 el extra vierge olijfolie met de piment en een snuf zout tot een gladde saus.

Meng in een kom de tomaatblokjes, de ui, de pitjes en de peterselie met de vinaigrette.

Tomatensalade op bruschetta

Schep de salade op de bruschette en dien onmiddellijk op.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt