Zalm met een Japanse touch

Bloggen is natuurlijk fantastisch, maar het leidt soms ook tot rare situaties. Ik schrijf mijn recepten hier op, en kennelijk vindt mijn hoofd het vervolgens genoeg geweest en vergeet ik prompt weer hoe ik alles ook alweer gemaakt heb. Dus als ik mijn eigen recepten wil reproduceren, ben ik ook gewoon hier aan het zoeken.

Zalm met een Japanse touch

Salade met zalm

En voor de afgelopen drukke week, stelde ik zelfs een menu voor een paar dagen samen: pastisgarnalengevulde tomaten met gegrild lamsvlees, kip milanese met gesmoorde prei (prei in boter aanbakken en dan wat (truffel)mosterd en water erbij en dan laten smoren), groentelasagne, linzensalade en hamburgers met pastinaakfrieten. Maar ook deze zalm met een Japanse touch is ook een favoriet recept!

Zalm met een Japanse touch serveren

Deze zalm met een Japanse touch serveer ik het liefst met groenten, bijvoorbeeld zoals op de foto, met courgetti, doperwten en (natuurlijk) avocado. Avocado is sowieso wel een vaste begeleider, maar kies verder vooral zelf. Edamame (sojabonen) zijn hier ook lekker bij, net als dun gesneden komkommer.

Met een flinke berg groente ernaast is dit een maaltijd voor 1 persoon, met wat minder groente is het een voorgerecht voor 2. Serveer je er én groente én rijst of noedels bij, dan heb je al snel een maaltijd voor 2 personen. Een dubbele portie zalm is dan wel aan te raden.

In alle gevallen is het lekker om een dubbele portie vinaigrette te maken om door de groenten en/of rijst/noedels te mengen.

De smaken van dit gerecht zijn heel puur: een mengsel van fris en hartig. Als je wat meer pit wilt, kun je een beetje wasabi door de vinaigrette kloppen, of het gerecht met wasabi serveren.

Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor zalm met een Japanse touch voor 2 personen:

  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl vers citroensap
  • 1,5 tl Japanse sojasaus
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 avocado
  • 100 gr verse zalmfilet
  • zwart en/of wit sesamzaad naar smaak

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Klop van de olijfolie, het citroensap, de sojasaus en de sesamolie een vinaigrette. Verhit dan een koekenpan tot hij gloeiend heet is. Doe er een scheutje olie in en bak daarin de zalm: 30 seconden per onder/bovenkant en 15 seconden per zijkant. Op die manier houd je de binnenkant van de zalm rauw, terwijl je geen risico meer loopt levende ziektekiemen op te eten.

Japanse zalm

Snijd de zalm indien gewenst in plakjes, besprenkel met de vinaigrette, bestrooi indien gewenst met sesamzaad en serveer op de manier die jij wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.