Em’s real barbecue – pastisgarnalen

Gegrilde garnalen met pastis

Deze pastisgarnalen zijn bij ons een vaste waarde op de barbecue en ze zijn zo lekker dat we bij sommige vrienden niet eens welkom zijn op de barbecue als we deze niet meenemen. Andersom is ook wel eens gedreigd dat men niet zou komen als deze niet op het menu zouden staan, dus alle reden voor jou om ze ook eens te maken! Ze zijn trouwens ook heerlijk uit de (grill)pan, bijvoorbeeld als de zomer voor herfst speelt…

Em’s real barbecue – pastisgarnalen

Wachttijd: 1 uur
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor pastisgarnalen voor 2 personen:

  • garnalen: dit is afhankelijk van formaat, maar bijvoorbeeld 3 grote garnalen per spiesje per persoon werkt goed
  • 1 el vers citroensap
  • 1 el goede extra vierge olijfolie
  • 1 el pastis (de rest blijft jaren goed, en er is weinig lekkerder dan een glas pastis met veel ijs op een warme namiddag)
  • verse kruiden naar smaak (ik gebruikte peterselie, munt, koriander en oregano, want dat stond nu eenmaal in de tuin)

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Klop alle ingrediënten behalve de garnalen tot een marinade. Doe de garnalen erbij en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Hoe langer, hoe lekkerder, 24 uur kan ook prima!

Garnalen op de barbecue

Stook de barbecue of grillpan flink op. Hoe heter de barbecue of pan, hoe sneller de garnalen mooie grillstrepen krijgen. Op die manier zorg je dat je de garnalen niet zo lang op de warmte hebt, dat ze te gaar worden.

Pastisgarnalen van de bbq

Laat bamboespiesjes een half uurtje in water weken. Metalen spiezen hoeven uiteraard niet te weken. Grill de garnalen vervolgens tot ze mooi roze kleuren en grillstreepjes beginnen te krijgen.

Serveer zo, met salade en bijvoorbeeld rijst of brood, als hapje, als voorgerecht of als onderdeel van een maaltijd met meer elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.