Kip Milanese

Kip Milanese

Milanese gepaneerde kip. Crunchy, niet te vet en vol van smaak. Het is nauwelijks werk en het is lekker met alles, door de kaas in het gepaneerde korstje.
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Deze kip heeft een lange geschiedenis voor mij: mijn ouders en ik aten dit heel vaak. Ik vond het vroeger zo lekker dat we het zelfs op mijn kookpartijtje (ik werd 8, need I say more?) maakten: een handje vol kindertjes in de keuken die kip stonden te paneren, appelmoes  en aardappelkoekjes maakten en keukenmessen hanteerden. Dat alles uiteraard met koksmuts op, en daarna alles samen opeten. Kookstudio avant la lettre. En daaruit blijkt al: zelf kip paneren is heel makkelijk! Als een handjevol achtjarigen het kan, kan jij het zeker.

Kip Milanese

Kip paneren

De laatste jaren aten we dit niet meer zo vaak, maar het afgelopen jaar hebben mr. Em en ik het meerdere malen gemaakt en echt, het valt nooit tegen. Crunchy, niet te vet en vol van smaak. Het is nauwelijks werk (wel troep) en het is lekker met alles! Het is overigens Milanese gepaneerde kip vanwege de kaas. Uit Milaan dus.

Zo maak je kip Milanese voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 1 grote kipfilet (ongeveer 200 gr), uiteraard liefst biologisch, maar als dat niet lukt, neem dan toch in hemelsnaam in ieder geval scharrelkip. Je proeft het altijd en dit gerecht is met plofkip echt niet half zo lekker als het kan zijn
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 15 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gr paneermeel

Zo maak je het

Begin met het moeilijkste stukje: de kip horizontaal doorsnijden, zodat je twee platte stukken kip hebt. Platdrukken/-slaan kan je ook proberen, maar snijden werkt echt beter!

Zelf kip paneren

Zet vervolgens een assembly line op: maak een bordje met de bloem, gemengd met zout en peper, 1 bordje met het losgeklopte ei en 1 bordje met paneermeel en kaas. Meng hierdoor ook flink wat versgemalen zwarte peper. Haal de stukken kip eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.

Gepaneerde kip

Verwarm vervolgens een scheut olie in een koekenpan en bak de kip daarin op matig vuur (anders is de buitenkant al klaar terwijl de binnenkant niet gaar is) tot hij goudbruin en krokant is. Dit duurt zeker 10 minuten.

Heerlijk met appelmoes en aardappelkoekjes natuurlijk, maar misschien nog wel lekkerder met een frisse salade.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.1 / 5. Aantal: 10

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Black Friday 2022Black Friday 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt