Lunches

Snelle Japanse bowl met noedels

Zin om heel snel iets heel lekkers te eten? Probeer dan eens deze Japanse bowl met noedels! Binnen een kwartier op tafel, overheerlijk en ook nog gezond

Of het nu als lunch of als diner is: deze snelle Japanse bowl met noedels is altijd heerlijk! Hij staat bovendien binnen een kwartier op tafel, dus ideaal als je haast hebt. Met boekweitnoedels, avocado, ei en sojabonen is hij ook nog eens heel gezond en vullend.

Lunches

Snelle bowl met noedels

Na een paar oefenen voor mijn sesamnoedels en mijn ramen zat ik helemaal “in” de noedelgerechten. Nou vind ik zowel de sesamnoedels als de ramen nogal heftig voor het voorjaar, dus besloot ik om een lichtere variant te maken. In lijn met de sesamnoedels werd dat een kleurig gerecht.

Snelle Japanse bowl met noedels

Melkvrije Japanse bowl

Zoals veel Aziatische gerechten is ook deze Japanse bowl melkvrij. Laat je het ei weg, dan is hij vegan. Wil je de proteïnen uit de sojabonen nog wat aanvullen, dan is knapperige tofu hier een heerlijke aanvulling bij.

Zo maak je snelle Japanse bowl voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 2 eieren
  • 150 gr sobanoedels
  • 180 gr sojabonen (diepvries, ook wel onder de naam edamame)
  • 1/2 avocado
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl sojasaus sesamzaad en chilivlokken naar smaak

Zo maak je het

Japanse bowls met noedels

Kook de eieren in 6 minuten halfzacht, of zachter of harder als je dat liever hebt. Kook ondertussen de sojabonen 2 minuten in flink kokend water. Voeg na die 2 minuten de sobanoedels toe en kook nog 4 minuten. Wil je de noedels en de sojabonen zoals op de foto gescheiden houden, kook de sojabonen dan in een zeef mee.

Snelle Japanse bowls maken

Snijd terwijl alles kookt de avocado in plakjes. Laat dan de eieren schrikken en giet de noedels en de sojabonen af.

Hussel de noedels en de sojabonen met de sesamolie en de sojasaus. Wil je ze zoals op de foto gescheiden houden, verdeel dan de olie en saus over de beide onderdelen. Verdeel daarna de noedels en de sojabonen over twee kommen.

Pel de eieren voorzichtig en snijd ze doormidden. Leg ze dan in de kommen. Verdeel de plakjes avocado over de kommen. Bestrooi de Japanse bowls met sesamzaad en chilivlokken naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt