Linzen-paprikasalade

Een avondje zonder mr. Em betekent meestal dat ik iets eet dat hij als “geitenwollensok” betitelt en ik als “nee gek, das juist lekker”, waarna het er doorgaans mee eindigt dat ik een foto van een heerlijke salade opstuur, waarop hij het er toch wel goed uit vindt zien. Over het algemeen is hij zich dan door allerlei lappen vlees heen aan het kauwen die ík er op de foto heerlijk uit vind zien en die hij lekker vindt, dus zo verdelen we het prima.

Salade als lunch

Nou moet ik wel zeggen dat ik het fijn vindt als het eten dat ik voor mezelf alleen kook nog sneller klaar is dan wat ik normaal maak, zodat ik zo snel mogelijk voor de tv kan gaan zitten met Grey’s Anatomy, Ik Vertrek of een slappe film, en ook dit recept voldoet aan dat vereiste. Van de lauwwarme linzen, zelf gegrilde paprika, avocado, nootjes en een frisse dressing binnen 20 minuten in deze linzen-paprikasalade kan ik heel gelukkig worden!

Linzen-paprikasalade

Linzen-paprikasalade

En het is nog veganistisch ook. Niet dat het mij wat uitmaakt overigens, want dat bedacht ik pas nadat ik het al ophad. Maar aangezien dat op dierendag was, voelde ik me daarna wel extra diervriendelijk. Hetgeen overigens niet wegneemt dat deze salade met een (half)zacht of gepocheerd eitje erop waarschijnlijk ook ontzettend lekker is.

Als je deze linzensalade als diner wilt eten, is het een goed idee om een avocado in blokjes aan de salade toe te voegen, dan is het absoluut genoeg.

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor linzen-paprikasalade voor 2 personen:

  • 2 paprika’s, een gele en een rode staat het leukst
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl fijne mosterd
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 10 gr platte peterselie
  • evt. 1 avocado

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Snijd de paprika’s in brede repen. Meng de balsamicoazijn met één eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak in een schaaltje. Vet de grillpan in en grill de repen paprika tot ze aan beide kanten mooie strepen hebben. Geen grillpan? Geen punt, bak dan de repen paprika gewoon in een koekenpan. Doe de paprika in de schaal met het azijnmengsel en schep om. Laat ze even afkoelen.

Salade met paprika en linzen

Rooster de pitten in een droge koekenpan tot ze beginnen de geuren en kleuren. Meng het citroensap met de mosterd en de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak. Leg de linzen en paprikarepen en avocado op (of in een diep) bord en schenk de vinaigrette er over. Hak de peterselie en bestrooi de salade met de peterselie en de pitjes.

Linzen over?

Eet je alleen? Maak dan van de rest van de linzen deze houmous: doe de linzen in de blender/keukenmachine/staafmixer en voeg 1 el sesamolie, 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl harissa, 2 tl citroensap en een snuf zout toe. Als je nog gegrilde paprika over hebt, kan die er ook bij. Malen tot je een semiglad mengsel hebt en opeten op toastjes, brood of met groenten.

7 thoughts on “Linzen-paprikasalade”

  1. Over 2 dagen ga ik deze sowieso proberen!! Ziet er lekker uit, als ik eraan denk maak ik een foto;). xx

      • Week later, maar goed. Verse linzen gekocht. NU honger, moet je die dingen 4(!!) uur laten weken!!!! Morgen dus nogmaals proberen;). Kus

        • Haha oeps, voortaan de verpakking eerst maar lezen? Tips voor het koken van linzen: doe het zonder zout, want anders wordt het velletje soms taai. En daarnaast: een beetje olie in het kookwater, en een scheutje olie direct na het afgieten maakt ze romiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.