Frisse salades heb je nooit genoeg, toch? Deze salade met venkel en radijs is mega knapperig, zoet, pittig en fris. Klinkt ideaal voor bij een barbecue, of niet?
Dat klopt zeker: doordat de salade licht zoet is van de venkel en verder lekker fris, contrasteert hij perfect met de vaak wat vettiger, rokerige gerechten van de barbecue.
De inspiratie voor de combinatie van venkel en radijs komt uit niet één maar twee kookboeken: Dining In van Alison Roman en Cook Eat Repeat van Nigella Lawson.
Salade voor bij de barbecue
Ik had wel zin in deze combinatie, want het leek me heerlijk fris en knapperig voor bij een barbecue. En dat klopte dus! Ik maakte de salade met venkel en radijs eenvoudig op smaak met citroen en olijfolie.
De groente snijd je gewoon dun, en daarna ben je in feite dus al klaar. Niet alleen razend lekker dus, maar vooral ook razendsnel.
Zo maak je salade van venkel en radijs voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 1 knol venkel
- 6 radijsjes
- 1 biologische citroen
- 1 el extra vierge olijfolie
Zo maak je het
Was de venkel en verwijder lelijke plekken. Was de radijsjes grondig en verwijder het loof.
Snijd de venkel en de radijsjes met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Schik de venkel en de radijs op een schaal of groot bord.
Frisse salade van venkel en radijs bij de barbecue
Rasp boven de schaal de schil van de helft van de citroen. Snijd de citroen door en knijp citroensap naar smaak over de salade.
Bestrooi de salade met versgemalen zwarte peper. Besprenkel de salade ten slotte met de olijfolie.
P.S. De link naar bol in dit artikel is een affiliate link. Als jij via deze link iets koopt, kost het jou niets extra, maar krijg ik wel een klein percentage commissie. Daar maak je me dus erg blij mee!
Laat hier weten wat je er van vindt